Marcel Bolos: Anunturi de ULTIMA ORA pentru Romani, Banii de la Comisia Europeana

Marcel Bolos Anunturi ULTIMA ORA Romani Banii Comisia Europeana

Marcel Bolos a anuntat in mod oficial banii pe care Comisia Europeana ii ofera Romaniei pentru o serie de investitii extrem de importante care vor fi facute in mod oficial in perioada urmatoare pentru intreprinderi sociale, sumele de bani urmand a permite finantarea a nu mai putin de 1.400 de organisme de acest gen.

Marcel Bolos explica mai jos ce fel de beneficii vor avea romanii care vor face parte din aceste intreprinderi, dar si cum ar trebui sa fie ele constituite, Guvenrul Romaniei alocand fondurile in perioada urmatoare, insa ramane de vazut cati antreprenori vor dori sa profite de ele, in final, dar asta vom afla in timp.

“Intervențiile pe care le vom finanța prin apelurile dedicate întreprinderilor sociale, atât în mediul rural, cât și în mediul urban, vor viza o arie economico-socială importantă, contribuind direct la îmbunătățirea calității vieții în comunitățile unde vor activa aceste întreprinderi.

Calificările dobândite în domeniul antreprenoriatului în economia socială vor oferi beneficiarilor șansa să pornească afaceri pe cont propriu și să creeze noi locuri de muncă. De asemenea, înființarea întreprinderilor sociale creează, pentru persoanele din grupuri dezavantajate, oportunitatea de a-și depăși starea de vulnerabilitate prin integrarea pe piața muncii.

În urma acestor apeluri de proiecte pe care le vom lansa în prima parte a lunii iunie, urmărim sprijinirea a peste 1.400 de întreprinderi sociale în comunitățile rurale și urbane ale României. Aceste întreprinderi se concentrează pe soluționarea problemelor sociale, cum ar fi reducerea sărăciei, îmbunătățirea accesului la educație sau îngrijire medicală. Astfel, ele contribuie la creșterea economică durabilă și la îmbunătățirea calității vieții pentru oamenii din comunitățile respective.

3.000 de noi locuri de muncă în întreprinderile sociale din orașe. Prin apelul de proiecte „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban” se urmărește îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în special pentru tineri, pentru șomerii de lungă durată și grupurile defavorizate de pe piața muncii și pentru persoanele inactive, prin sprijinirea a 720 întreprinderi sociale și crearea unui număr de 3064 noi locuri de muncă.

Scopul prezentului apel de proiecte vizează sporirea investițiilor în dezvoltarea antreprenoriatului social, în special în domenii cu valoare adăugată ridicată și are în vedere: dezvoltarea de scheme de sprijin și garanții pentru persoanele din mediul urban care doresc să devină antreprenori în domeniul economiei sociale; stimularea economiei sociale și antreprenoriatului social care să asigure locuri de muncă pentru persoane vulnerabile și nu numai.”