Austria: Anuntul de ULTIMA ORA al UE privind Masurile URGENTE ale Italiei in Schengen

Austria Anuntul ULTIMA ORA UE Masurile URGENTE Italiei Schengen

Austria a reusit in ultima perioada sa ramana in atentia lumii intregi cu masurile luate cu privire la Spatiul Schengen, insa apropierea de Italia in ceea ce priveste indeplinirile obiectivelor sale pentru reducerea migratiei au surprins multa lume, si acum Uniunea Europeana vine sa adauge la asta, cu laude adresate guvernului de la Roma.

Austria incearca sa reduca substantial numarul de migranti pe care ii primeste, insa Italia este laudata de comisarul european Ylva Johansson pentru modul in care si-a imbunatatit capacitatile de primire ale migrantilor, si numarul celor salvati recent, si asta in timp ce Karl Nehammer si Giorgia Meloni au complet alte planuri.

Austria vrea sa se alieze cu Italia pentru a forta Comisia Europeana sa reformeze complet sistemul de azil din Europa, si sa protejeze mai bine granitele externe ale Uniunii Europene, insa intre timp, de la Bruxelles vin laude pentru capacitatea italienilor de a face fata crizei migratiei, si nu se stie ce masuri ar putea fi luate pentru a o opri.

“Starea de urgență în Italia este, desigur, o decizie națională, dar după cum înțeleg acest lucru, aceasta ajută Italia să facă față îmbunătățirii capacităților de primire într-un mod mai rapid în țară și acest lucru este absolut necesar cu acest număr mare de sosiri. Dar este important să spunem că Italia nu ar trebui să fie singură.

Aici trebuie să sprijinim Italia. Ceea ce vedem acum de la paza de coastă italiană este cu adevărat impresionant. Au salvat peste 30.000 de oameni anul acesta. Ei fac o treabă extraordinară. Și avem și ONG-urile, dar într-o măsură mult mai mică, desigur. Inițiativele statului sunt cele mai mari când vine vorba de căutare și salvare.”