Austria: Germania Propune Masuri mai RADICALE pentru Schengen, ce se Intampla cu Aderarea Romaniei

Austria Germania Propune Masuri RADICALE Schengen Intampla Aderarea Romaniei

Austria a cerut o serie de masuri urgente de la UE pentru Spatiul Schengen, care intr-un viitor ar fi favorizat inclusiv aderarea Romaniei la Schengen, insa Germania propune o serie de masuri si mai radicale, care au sanse si mai mici de a fi implementate, si care pun in discutie sansele tarii noastre de a intra mai rapid in sistem.

Austria incheie acorduri cu tari terte pentru repatrierea migrantilor ilegali, in timp ce UE se misca mult mai greu in aceasta privinta, dar Germania vrea sa taie finantarile tarilor care nu-si primesc inapoi cetatenii care cauta azil in Europa, o strategie care ar putea avea un efect invers, si ar putea genera o crestere a numarului de migranti in UE.

Austria nu pare, in mod oficial, sa coopereze cu Germania pentru impunerea acestor masuri pentru Spatiul Schengen, ele fiind deocamdata discutate la nivel federal inaintea unei intalniri la Berlin, dar totul ar putea ajunge la Comisia Europeana, de la care se cere o strategie mai dura privind migratia, si noi reguli de azil.

“Susținem dreptul fundamental la azil. Dar în cazul țărilor care nu sunt de acord cu o repatriere ordonată, trebuie să luăm în considerare și reducerea ajutorului pentru dezvoltare în viitor. Țările care refuză ar trebui să se confrunte și ele cu consecințele. Aceasta poate fi reducerea ajutorului pentru dezvoltare, suspendarea vizelor.

Dacă doriți să puneți ordine în migrația ilegală, aveți nevoie și de consecvență cu cei care nu au dreptul la azil. Este necesar un angajament la nivel național pentru o ofensivă de integrare care se aplică în mod egal tuturor refugiaților. Germania are nevoie de o schimbare imediată și cuprinzătoare a migrației.”