Austria: Masurile de ULTIMA ORA cerute in Germania si PERICOLUL pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Masurile ULTIMA ORA cerute Germania PERICOLUL Aderarea Romaniei Schengen

Austria continua sa-si vada obiectivele din ultima vreme adoptate de noi tari importante din Uniunea Europeana, iar asta pentru ca in Germania din tot mai multe state se cere impunerea de controale la granitele externe, acum si la cele cu Polonia si Cehia, din cauza numarului mare de migranti care ajung in Europa in ultima perioada.

Austria a avut dispute cu Germania pe marginea reformarii sistemului de azil din Europa, si protejarea mai eficienta a granitelor externe ale Uniunii Europene, plus permiterea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, insa maine la Berlin se va discuta impunerea de noi controale la frontierele de est ale tarii, plus decizii pentru acordarea de azil.

Austria nu si-a gasit pana acum in Germania un aliat in lupta impotriva migratiei, insa lucrurile s-au schimbat radical la Berlin in ultimele luni, astfel ca guvernul lui Karl Nehammer ar putea gasi metode prin care sa coopereze cu guvernul lui Olaf Scholz din aceasta privinta, iar asta pun in pericol aderarea Romaniei la Schengen.

“Pe fondul situației migrației comparabile la granițele Brandenburgului cu Polonia și Saxonia cu Polonia și Republica Cehă, am scris ministrului federal de interne și am cerut reintroducerea temporară a controalelor staționare la frontierele interne. Dacă vrem să menținem libertatea de circulație în spațiul Schengen, trebuie să prevenim o pierdere a controlului la frontiera federală.

Prin urmare, ne așteptăm ca guvernul federal să introducă imediat controale staționare la frontierele interne și să-și intensifice măsurile de protecție a frontierelor. Germania controlează Bavaria la granița cu Austria din toamna anului 2015, după ce zeci de mii de refugiați și alți migranți și-au făcut drumul din Grecia către Europa de Vest pe ruta balcanică.”