Italia: Masurile URGENTE Anuntate Oficial in Coalitia cu Austria pentru Schimbarile Schengen

Italia Masurile URGENTE Anuntate Oficial Coalitia Austria Schimbarile Schengen

Italia a confirmat in mod oficial o serie de masuri urgente si foarte importante, pe care le-a luat in coaliatia pe care a format-o cu Austria in perioada recenta pentru a opri migratia ilegala, si a cere reformarea profunda a sistemului de azil din Uniunea Europeana, premierul intalnindu-se cu un important general libian zilele trecute chiar la Roma.

Italia vrea sa convinga Libia sa reduca numarul cetatenilor care pleaca de pe tarmurile sale in numar mare, in barci nesigure, pentru a ajunge in tari precum Austria, Germania, Franta, si nu numai, la inceputul anului 2023 crescand fulminant numarul celor care au incercat sa ajunga pe tarmurile europene, iar el este in continua crestere.

Italia vrea sa ajute Libia sa reduca fluxul de migranti catre Europea, un obiective pe care si Austria si l-a asumat prin intelegeri cu alte tari, guvernele de la Roma si Viena incercand sa lucreze cu cele din diverse tari terte ale Africii, sau Orientului Mijlociu, pentru indeplinirea obiectivului comun de a reduce migrantia ilegala in Spatiul Schengen in cursul anului 2023.

“Premierul italian Giorgia Meloni și generalul libian Khalifa Haftar au discutat despre creșterea puternică a fluxurilor de migranți către Italia în timpul unei discuții de două ore la Roma, joi. Haftar vizitează Roma pentru a continua dialogul privind stabilizarea Libiei și Africii de Nord, potrivit guvernului italian.

În timpul conversației cu Haftar, Meloni și-a exprimat și sprijinul pentru eforturile Națiunilor Unite de a organiza noi alegeri în Libia până la sfârșitul acestui an. Italia și-a reiterat sprijinul pentru acțiunea ONU în Libia pentru a reînvia procesul politic care ar putea duce la alegeri prezidențiale și parlamentare până la sfârșitul anului 2023.”