Armata Romana: Participarea Marinarilor Romani la Operatia EUNAVFOR MED IRINI

Armata Romana Participarea Marinarilor Romani la Operatia EUNAVFOR MED IRINI

Armata Romana vorbeste mai jos despre participarea marinarilor romani la operatia EUNAVFOR MED IRINI!, ea desfasurandu-se in Marea Mediterana cu marinari ai mai multor tari NATO, Romania trimitand 239 de militari ai fregatei Regele Ferdinand, iar mai multe detalii aveti mai jos.

Marinarii militari români, primele mile marine spre Operația EUNAVFOR MED IRINI!

Fregata „Regele Ferdinand” a acostat duminică, 7 mai, în portul militar Souda din Insula Creta, pentru a participa la Operația EUNAVFOR MED IRINI, în Marea Mediterană, până la jumătatea lunii iunie. Nava militară a Forțelor Navale Române execută această escală în vederea integrării în gruparea navală a operației desfășurate de Uniunea Europeană.

Cei 239 de militari ai echipajului fregatei „Regele Ferdinand” au pregătit, în ultimele săptămâni, fiecare detaliu referitor la participarea la misiune. Echipajul a executat, zi de zi, activități de instruire și de pregătire, atât la cheu, cât și pe mare, în raioanele de responsabilitate ale Forțelor Navale Române.

Odată ajunși în portul militar Souda, marinarii militari, piloții navali și echipa de inspecție de la fregata „Regele Ferdinand” vor participa, în perioada următoare, la o serie de cursuri și antrenamente specifice Operației EUNAVFOR MED IRINI, la sediul NMIOTC (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre) din Souda, împreună cu partenerii străini integrați în gruparea navală a operației. Scopul acestor activități teoretice și practice este de a consolida cunoștințele despre misiune și de a dezvolta interoperabilitatea dintre forțele participante.