Austria: Anuntul UE Oficial cu Masurile FERME de ULTIM MOMENT pentru Schengen, Romania

Austria Anuntul UE Oficial Masurile FERME ULTIM MOMENT Schengen Romania

Austria este vizata de un anunt oficial al UE cu masurile ferme, de ultim moment, pe care a decis a le ia pentru sustinerea Spatiului Schengen, dar si aderarea Romaniei, iar asta pentru ca Ylva Johansson, comisarul pentru afaceri interne, spune ca s-a incheiat un acord important cu Tunisia, si se pune presiune cu acordarea de vize.

Austria a cerut o repatriere mult mai rapida a migrantilor care intra ilegal in Uniunea Europeana, sau nu primesc azil, iar UE incepe sa puna presiune serioasa pe tarile care nu vor sa-si repatrieze cetatenii, amenintandu-le cu eliminarea vizelor, sau luand decizia de a nu le mai emiet vize la fel de usor precum anterior.

Austria nu a reusit sa-si impuna chiar toate ideile pe care le are in materie de oprire a migratiei ilegale, sau reformare a sistemului de azil din Uniunea Europeana, insa reuseste totusi sa schimbei opiniile la Bruxelles, ceea ce ar putea ajuta la aderarea Romaniei la Schengen, poate nu in 2023, dar probabil undeva prin 2024.

“Am ajuns acum la un acord cu guvernul și autoritățile tunisiene pentru a ne aprofunda cooperarea. Oamenii nu au putut fi returnați în țări în care nu sunt în siguranță. Acesta este un lucru, dar mulți oameni ar putea fi returnați în țara de origine într-un mod sigur. De aceea, folosim de fapt articolul 25 din Codul vizelor.

Un mecanism pentru atunci când o țară parteneră nu cooperează bine cu privire la readmisie și returnări. Apoi, din partea Comisiei, propunem unele măsuri de viză pentru acea țară, iar acum putem vedea că multe dintre aceste țări încep să-și schimbe total atitudinea și cooperează mult mai bine cu privire la readmisie și returnări.”