Germania: Masurile IMPORTANTE de ULTIMA ORA care LOVESC Direct in Romania, Austria si Schengen

Germania Masurile IMPORTANTE ULTIMA ORA LOVESC Direct Romania Austria Schengen

Germania, spre surprinderea tuturor, a gandit o serie de foarte importante masuri de ultima ora care lovesc direct in Romania, Austria si Schengen, iar asta pentru ca vorbim despre un proiect de ordonanta a guvernului lui Olaf Scholz care urmeaza sa impuna noi masuri dure pentru protejarea granitelor externe si interne ale tarii.

Germania vrea sa pastreze controalele la frontierele cu Austria din cauza numarului mare de migranti care vin in tara, cifrele crescand cu 78% in 2023 fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar la Berlin se pregatesc inclusiv controale la granitele statelor federale, si cereri catre Comisia Europeana pentru protejarea frontierelor externe.

Germania a sustinut Romania in eforturile sale de a adera la Schengen, insa aceste noi masuri pregatite de guvernul de la Berlin vor lovi direct in ceea ce face tara noastra pentru a intra in acest sistem, astfel ca ramane de vazut ce va fi decis in final, si cat de mare va fi impactul pentru Romania si Austria in anii urmatori.

“În ultimul an, numărul refugiaților din alte țări din Germania a crescut semnificativ. Din alte țări decât Ucraina, numarul intrarilor in 2023 a crescut cu aproximativ 50% față de anul 2019 (ultimul an înainte de pandemia de Coronavirus). In cazul sosirilor actuale, vin din ce în ce mai multi din alte țări terțe.

A crescut numarul cu 78,4% în primele patru luni ale anului 2023 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În funcție de situație, guvernul federal va stabili și conceptul de securitate a frontierei existent în raport cu Austria la alte frontiere interne din Germania. La nivel european sunt necesare eforturi suplimentare pentru ca controlul și protecția frontierelor externe ale UE să fie mai eficiente.”