Marcel Ciolacu: Presedintele PSD face 3 Anunturi de ULTIMA ORA cu Masuri pentru Romania

Marcel Ciolacu Presedintele PSD 3 Anunturi ULTIMA ORA Masuri Romania

Marcel Ciolacu a facut 3 anunturi foarte importante cu masuri de ultima ora decise pentru Romania, presedintele PSD aducand in atentia a milioane de oameni, in primul rand, intalnirea pe care a avut-o cu presedintele Coreei de Sud, tara noastra incercand sa intareasca relatiile de cooperare cu tara asiatica.

Marcel Ciolacu vorbeste deasemenea si despre cat de important este ca Romania sa fie mai activa la nivel european, si sa aiba un aport mai mare in lurea deciziilor in UE, separat confirmand faptul ca o serie de amendamente noi au fost semnate pentru asigurarea egalitatii de sanse in functiile politice alese.

“A fost o mare plăcere să mă întâlnesc din nou, de data aceasta la București, cu premierul Republicii Coreea, domnul Han Duck-soo, pentru a continua discuțiile despre proiectele comune pe care le avem. Toate proiectele discutate în decembrie 2022 la Seoul reprezintă, de fapt, o foaie de parcurs pentru noua etapă a Parteneriatului Strategic dintre țările noastre.

Vom lucra foarte strâns pentru a facilita investițiile greenfield, dar și fabrici de producție ale companiilor sud-coreene în România. În acest sens, am vorbit despre oportunități în domenii precum energia verde sau tehnologiile digitale, despre domeniul semiconductorilor, dar și de sporirea legăturilor dintre IMM-urile dintre țările noastre.

România trebuie să aibă un cuvânt greu de spus la nivel european. Astăzi, de Ziua Europei, m-am întâlnit la inițiativa PES activists România cu un grup consistent de experți români din țară și de la Bruxelles în domeniul afacerilor europene pentru a discuta despre cum putem crește profilul european al României, crește influența țării noastre în Uniunea Europeană și dezvolta expertiza europeană a României. Partidul Social Democrat se luptă pentru o Românie puternică, influentă și respectată în Uniunea Europeană.

Reprezentare echitabilă în funcțiile politice alese! Am semnat, astăzi, de Ziua Europei, alături de toate doamnele deputat și senator din PSD amendamentele prin care devine obligatoriu ca, la toate tipurile de alegeri politice din România, MINIMUM 30% dintre #candidați să fie femei!

Amendamentele completează prevederile proiectului de lege privind instituirea unei cote de reprezentare de minimum 30% la alegerile locale și în conducerea corporativă a întreprinderilor publice. #Romania are nevoie de expertiza femeilor prin prezența lor în eșaloanele tuturor puterilor din stat! Îi mulțumesc în mod special și doamnei Gabriela Firea pentru tenacitatea și energia cu care promovează politici publice pentru femeile și familiile cu copii din România!”