Ministrul Apararii: Oficial Anunt de ULTIMA ORA cu un IMPORTANT Mesaj pentru Romani

Ministrul Apararii Oficial Anunt ULTIMA ORA IMPORTANT Mesaj Romani

Ministrul Apararii a facut un anunt oficial foarte important, de ultima ora, despre care trebuie sa stie toti romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbeste despre ceea ce inseamna ziua de 10 mai 1877, cea in care Romania si-a proclamat independenta, afirmata mai intai in Parlamentul Romaniei, in data de 9 mai 1877.

Ministrul Apararii vorbeste despre aceasta zi extrem de importanta, pentru ca ea a stat la baza infaptuirii statului roman modern, Romania pastrandu-si independenta pana in momentul de fata, si lucrand pentru a se proteja in timpul razboiului din Ucraina, care din pacate ne afecteaza si pe noi intr-o foarte mare masura.

“Marcăm astăzi un moment de maximă importanță pentru istoria națiunii noastre: 146 de ani de când România și-a proclamat independența, la 10 mai 1877. Înfăptuirea idealului de independență avea să fie mai întâi afirmată în Parlamentul României, la 9 mai 1877, prin votarea moțiunii prin care se lua act de starea de război cu Imperiul Otoman și, implicit, de ruperea legăturilor cu Înalta Poartă.

A rămas pentru eternitate discursul rostit de Mihail Kogălniceanu care a declarat în acea ședință solemnă: „suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare”. Se deschidea, astfel, drumul spre recunoașterea internațională a dreptului națiunii române de a fi stăpână pe soarta ei. A doua zi, la 10 mai, moțiunea adoptată de Adunarea Deputaților și Senat a fost sancționată ca lege prin promulgarea ei de către domnitorul Carol I, consfințind apariția noului stat independent pe harta politică a Europei.

Proclamarea independenței de stat a reprezentat încununarea eforturilor politice, diplomatice și militare ale unei generații de aur de români patrioți, care au luptat cu înțelepciune, pasiune, competență și creativitate, cu profundă înțelegere a contextului istoric, pentru eliberarea României de sub suzeranitatea otomană. Independența, proclamată la 10 mai 1877, avea să fie consacrată și apărată pe câmpul de luptă.

Prin eroismul și sacrificiile armatei române care, în perioada aprilie 1877 – februarie 1878, a adus o contribuție decisivă la înfrângerea Imperiului Otoman, în războiul purtat împotriva Imperiului Rus. Aducem un pios omagiu tuturor ostașilor români căzuți eroic pe redutele Griviței, Smârdanului, la Plevna sau la Vidin, în numele unei Românii independente.

Exemplul lor de dragoste de Patrie avea să însuflețească generațiile următoare de români, care nu au ezitat să se pună pavăză pentru apărarea viitorului națiunii, în războaiele care au urmat. El însuflețește și astăzi militarii Armatei României, în misiunile executate în cele mai grele teatre de operații din lume ori în misiunile de instruire din țară. Ne mândrim astăzi cu o Românie independentă, liberă, puternică și democratică, așa cum și-au dorit-o înaintașii noștri la 10 mai 1877!”