Austria: Hotararile Oficiale de ULTIMA ORA ale Germaniei cu PRESIUNE pe Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Hotararile Oficiale ULTIMA ORA Germaniei PRESIUNE Aderarea Romaniei Schengen

Austria este afectata de noile hotarari oficiale luate de catre Germania cu privire la Spatiul Schengen, iar ele vor pune presiune si mai mare pe procesul de aderare al Romaniei la spatiul fara frontiere, si asta pentru ca guvernul de la Berlin a decis in mod oficial sa ignore si mai multe dintre prevederele sistemului de tranzit fara controale vamale.

Austria s-a plans ca Germania inca are controale la frontierele sale, iar acestea vor ramane, si vor fi extinse la alte frontiere externe ale tarii, dar si la cele interne, insa in plus, sunt luate masuri inclusiv pentru repatrierea mai rapida a persoanelor care au intrat ilegal un Spatiul Schengen, problema care a blocat aderarea Romaniei.

Austria va fi, cel mai probabil, afectata si mai mult de aceste masuri ale Germaniei, care actioneaza pentru a-si proteja interesele, si desi ar putea sustine in continuare aderarea Romaniei la Schengen in continuare, aceste masuri ar putea intarzia extrem de mult procesul, putand genera si mai multe conflicte la nivelul Uniunii Europene.

“Până acum s-au efectuat doar verificări aleatorii ale voalului la celelalte frontiere: poliția de frontieră selectează pe ascuns vehicule individuale și persoane care să le verifice. DAR: Până acum, nu este permis oprirea imigranților ilegali. Datorită dinamicii actuale a migrației, căutarea voalului se desfășoară la toate frontierele interne ale Germaniei și intensificată în funcție de situație.

Gestionarea eficientă a repatrierii pentru persoanele fără drept de ședere este de mare importanță pentru a ajuta statele și municipalitățile. În plus, durata maximă a detenției urmează să fie prelungită de la 10 la 28 de zile. Cancelarul federal și șefii de guvern ai statelor federale consideră că este importantă promovarea plecării voluntare.”