Marcel Ciolacu: Declaratii de ULTIMA ORA ale Presedintelui PSD privind Problemele din Parlamentul Romaniei

Marcel Ciolacu Declaratii ULTIMA ORA Presedintelui PSD Problemele Parlamentul Romaniei

Marcel Ciolacu a facut o serie de declaratii de ultim moment cu privire la problemele din Parlamentul Romaniei, iar asta deoarece presedintele PSD vorbeste despre situatia creata de catre AUR atat in fata Palatului Parlamentului, cat si in interior, la cea mai recenta dintre sedintele avute de legislativ.

Marcel Ciolacu vorbeste si despre situatia aducerii unor noi oameni in cadrul guvernului pe care il va conduce, si despre Sorin Grindeanu, pe care vrea sa il tina in cadrul urmatorului guvern, ceva ce pare sa reprezinta o decizie extrem de importanta pentru presedintele PSD in momentul de fata.

“Fiecare trebuie sa ne vedem responsabilitatea pe care o avem la locul de munca, si cand vedem ca avem un aparat care functioneaza greoi, cand vedem ca o hartie ajunge la noi cu intarziere, trebuie sa luam masuri, fiecare la locul lui. Am dat 2 exemple, pe primarul din Buzau, si domnul Bolojan, trebuie sa luam masuri, trebie sa ne vedem rostul.

Nu trebuie sa vina statul pentru a ne atrage atentia. Daca ne asumam anumite functii publice, si politice, trebuie sa ne ridicam la nivelul lor. Poate sunt prea multi angajati care nu isi stiu rostul in institutiile din care fac parte. Mihai Tudose a fost primul-ministru al Romaniei, are capacitatea de a vedea economic si administrativ intreg tabloul.

Cateodata a intra intr-un minister este o decizie personala, si trebie sa iei in calcul anumite lucruri personale. Avem timp sa terminam si in Parlament (n. red. referitor la votarea pensiilor speciale), sesiunea parlamentara se termina pe 1 iulie, nu, deci nu e nicio problema. Problema este ca trebiau deja inchise, fiind deja in cererea de plata numarul 3, dar sunt ferm convins ca ne vom incadra.

Nu cer voie UDMR-ului pentru orice vreau eu sa …. Am spus in sala foarte clar, si imi pare rau ca cei de la UDMR, totusi inainte sa isi dea cu parerea ar trebui sa ma intrebe si pe mine. Nu pot continua, ca om politic, ca prim-ministru, daca eu nu rezolv aceasta problema. Cred ca n-ar fi trebuit sa discutam in public lucruri pe care le-am discutat in interiorul coalitiei de guvernare.

Nu, voi insista sa-l pastrez pe Sorin Grindeanu (n. red. intrebat daca insista pe pastrarea portofoliului ministerului Transporturilor). Cred ca se va discuta in interiorul Biroului Permanent despre situatia creata de AUR, am vazut ca liderii de grupuri au inceput sa-si nuanteze pararile, si sunt ferm convins ca liderii de grup vor veni cu propuneri in interiorul Biroului Permanent.”