Ministrul Educatiei: 2 Informari Formale de ULTIMA ORA Privitoare la Elevi si Toate Scolile

Ministrul Educatiei 2 Informari Formale ULTIMA ORA Privitoare Elevi Toate Scolile

Ministrul Educatiei a publicat 2 informari formale de ultima ora care vizeaza elevii din toate scolile Romaniei, iar asta pentru ca Ligia Deca aduce in atentia oamenilor faptul ca tara noastra s-a plasat pe locul 1 pe tari la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Seniori, care s-a desfasurat in Antalya, Turcia.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos despre protestele profesorilor din ultima perioada, afirmand ca va lupta pentru ca profesia de dascal sa fie una respectata, inclusiv cand vine vorba despre salarizare, ceva ce desigur ca a fost cerut in repetate randuri de catre federatiile sindicale.

Vești minunate primite în această seară! România a obținut locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Antalya, Turcia! Felicitări elevilor din lot, care se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint și una de bronz: David Andrei Anghel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de aur și punctaj maxim.

Vlad-Titus Spataru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de aur; Andrei Moldovan, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint; Robert Dragomirescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint; Toma Edward Torac, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint.

Andrei Giovani Chiriță, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București, medalie de bronz. Recunoștință dascălilor care i-au pregătit! Coordonatori lot: Conf. Univ. Dr. Cătălin Liviu Gherghe, profesor, Facultatea de Matematică a Universității București, și profesor Marius Perianu, Colegiul Național Ion Minulescu, Slatina.

În calitate de ministru al Educației, voi lupta pentru ca profesia de dascăl să fie una respectată, inclusiv din punct de vedere al salarizării, al sprijinului și respectului. Învățământul romanesc că are nevoie de toată susținerea. Protestul cadrelor didactice de astăzi confirmă acest lucru.

Am clarificat, în discuțiile pe care le-am avut, inclusiv ieri, cu reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ, că ne dorim aceleași lucruri. În calitate de ministru al Educației, voi lupta pentru ca profesia de dascăl să fie una respectată, inclusiv din punct de vedere al salarizării, al sprijinului și respectului.”