Germania: Cererile de ULTIMA ORA catre UE, Austria Ajutata de Masurile pentru Schengen, Romania

Germania Cererile ULTIMA ORA UE Austria Ajutata Masurile Schengen Romania

Germania face o serie de noi cereri de ultima ora catre Uniunea Europeana, iar asta pentru ca vrea sa obtina de la Bruxelles o serie de schimbari majore in ceea ce priveste modul in care sunt tratate cazurile de azil, Austria fiind ajutata foarte mult de aceasta schimbare de strategie de la Berlin, dar Romania nu chiar atat de mult.

Germania vrea ca de la Comisia Europeana sa vina o schimbare cu privire la dreptul de sedere din Europa, astfel incat daca un cetateni de pe teritoriul sau nu va primi drept de sedere, sa poata fi transferat in alt stat responsabil in termen de 12 luni, in loc de 6 luni, cat e acum, masura fiind de ajutor pentru Schengen, nu neaparat si Romania.

Germania merge in aceeasi directie in care a mers si Austria in ultimele luni, iar asta pentru ca aceleasi cereri au venit si de la Karl Nehammer, dupa ce a fost blocata aderarea Romaniei la Schengen, iar avand in vedere ceea ce se cere de la Berlin, e posibil ca aceasta disputa diplomatica sa nu se incheie prea curand.

“Trebuie să schimbăm asta. Prin urmare, dorim să verificăm pe viitor la frontierele externe dacă o persoană are vreo șansă de a obține un drept de ședere în Europa. Dacă transferul către statul membru al UE responsabil cunoscut nu este efectuat în termen de șase luni, responsabilitatea este transferată automat în Germania.

Această perioadă de șase luni este prea scurtă. Cer ca perioada de transfer să fie prelungită la douăsprezece luni. Atunci ar fi mai mult timp pentru a clarifica situația juridică și a impune plecarea. Acest lucru ar contribui semnificativ la uşurarea autorităţilor locale.”