Polonia Nu va Furniza Avioane F-16 Ucrainei, ce Este Dispusa Sa Doneze

Polonia Nu va Furniza Avioane F-16 Ucrainei ce Este Dispusa Sa Doneze

Polonia a anuntat in mod oficial faptul ca nu este posibil sa doneze avioane F-16 Ucrainei in aceasta perioada, presedintele tarii afirmand ca tara sa nu are destule avioane de vanatoare de acest gen pentru a le trimite in lupta in razboiul cu Rusia, dar asta nu ar trebui sa fie o surpriza chiar atat de mare.

Polonia este totusi dispusa sa trimita avioane MiG-29 catre Kiev, multe dintre cele pe care le folosea aviatia poloneza fiind scoase din uz, pe masura ce avioanele americane au inceput sa fie cumparate, fiind deja trimise mai multe unitati de catre guvernul de la Varsovia, si se pare ca vor mai ajunge altele.

“Polonia nu are destui avioane de vânătoare F-16 pentru a le transfera în Ucraina. „Suntem pregătiți să sprijinim pregătirea piloților ucraineni – am vorbit despre asta acum ceva timp cu Prim-ministrul și Ministrul Apărării Naționale.

Dar numărul de F-16 pe care îl avem nu ne permite astăzi să vorbim despre transferul vreunei piese. dintre ei în Ucraina”, a declarat președintele polonez Andrzej Duda. Potrivit acestuia, Varșovia este pregătită să continue transferul luptătorilor MiG-29 la Kiev.”