Austria: Decizia Ungariei de ULTIMA ORA care Arunca in HAOS Tot Spatiul Schengen

Austria Decizia Ungariei ULTIMA ORA Arunca HAOS Tot Spatiul Schengen

Austria colaboreaza de ani de zile cu Ungaria pentru asigurarea granitelor Spatiului Schengen, Karl Nehammer cooperand in repetate randuri cu Viktor Orban pentru ca numarul migrantilor ilegali ajunsi la Viena sa fie redus, insa o decizie luata de premierul maghiar saptamana aceasta, va arunca in haos Spatiul Schengen in lunile urmatoare.

Austria a ramas surprinsa, conform oficialilor din guvernul lui Karl Nehammer, sa afle ca Ungaria va elibera pana in 2.500 de traficanti de persoane din inchisorile sale, cu conditia ca ei sa paraseasca tara in maxim 72 de ore, iar desigur ca multi dintre ei vor reveni la ceea ce faceau inainte, adica traficul de persoane in spatiul Schengen.

Austria se chinuie de la inceputul anului sa reduca numarul de migranti ilegali care ajung in Spatiul Schengen, reusind sa retina multi traficanti de persoane, insa decizia Ungariei de a elibera mii de astfel de traficanti, ar putea duce la o crestere rapida si radicala a numarului de tentative si treceri ilegale prin granitele Uniunii Europene in urmatoarele luni.

“Ungaria eliberează contrabandiştii a 2.500 de persoane întemniţate. Europa este copleșită de migrație și alunecă într-o nouă criză a azilului. De fapt, premierul Ungariei Viktor Orbán ar trebui să fie un aliat al Austriei în lupta împotriva migrației ilegale. În ciuda multor avertismente, guvernul a optat pentru cooperarea cu Orbán.

Au fost instalate patrule comune de frontieră la granița maghiară-sârbă. Cancelarul Karl Nehammer sa întâlnit cu Orbán de mai multe ori. Dar de vineri legatura dintre Austria și Ungaria s-a rupt, pentru că Orbán a eliberat din arest 2.500 de traficanți de persoane. Singura condiție este să părăsească Ungaria în 72 de ore. Anunțul a fost o surpriză totală pentru Ministerul de Interne.”