BCR Romania: Clientii ATENTIONATI de o Informare IMPORTANTA Facuta de Banca

BCR Romania Clientii ATENTIONATI Informare IMPORTANTA Facuta Banca

BCR Romania a decis sa emita o atentionare foarte serioasa pentru clientii din toata tara, la ora actuala, iar asta pentru ca notificarea importanta emisa de catre banca aduce in atentia tuturor oamenilor ceea ce inseamna sa fii un caraus de bani, si de ce oricine trebuie sa se fereasca sa ajunga intr-o asemenea situatie.

BCR Romania stie foarte bine cat de periculos poate fi sa devii un caraus de bani, iara sta pentru ca totul presupune transferarea de bani prin intermediul bancilor, in diverse conturi, fara a sti de unde anume provin acei bani, sau unde se duc, ei putand fi folositi la orice fel de activitati criminale, fara ca noi sa stim.

Banca le explica tuturor clientilor ca este important sa nu ajungem intr-o asemenea situatie, iar asta deoarece BCR Romania ne explica faptul ca fara a sti beneficiarul real al banilor, putem ajunge sa fim implicati intr-o problema legala extrem de serioasa, si putem fi trasi la raspundere, chiar daca nu am avut intentia de a face ceva rau.

BCR Romania nu este la prima atentionare de acest gen pentru clientii din Romania, si nici nu este singura banca de la care vedem atentionari de acest gen, astfel ca de aceasta informare trebuie sa stie toti clientii care au conturi la banca, si carora li se cere sa faca lucruri de acest gen, indiferent cine o face.

Poți fi chiar tu, dacă te lași păcălit de diversele anunțuri care circulă pe internet sau prin ziare. „Cărăuș de bani” (Money Mule) este acea persoană care primește și ulterior transferă, în numele și pentru alte persoane, bani dobândiți în mod ilegal, cu scopul de a ascunde beneficiarul real al respectivelor sume de bani, în schimbul unui comision.

Banii sunt obținuți de cele mai multe ori din fraude on-line – phising, malware sau licitații/vânzări de bunuri fictive pe site-uri de specialitate – și sunt, astfel, „spălați”, faptă ce este considerată infracțiune și e pedepsită cu închisoarea.