Austria: Decizia IMPORTANTA a lui Nehammer privind Danemarca, Efectul pentru Schengen si Romania

Austria Decizia IMPORTANTA Nehammer Danemarca Efectul Schengen Romania

Austria a confirmat in mod oficial o decizie foarte importanta care vizeaza Danemarca, ea avand un impact serios asupra Schengen, dar si a Romaniei, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor faptul ca Karl Nehammer este foarte serios hotarat sa modifice sistemul de beneficii sociale, care sunt oferite migrantilor care ajung in gara.

Austria le ofera acum migrantilor beneficii sociale complete dupa ce depun cereri de azil, si le au acceptate, dar Karl Nehammer vrea sa modifice sistemul, pentru ca acestea sa fie injumatatite timp de 5 ani, cum se intampla in Danemarca, de exemplu, si unele drepturi sa fie deasemenea limitate, pana cand ei se angajeaza la companii locale.

Austria incearca, prin aceste masuri, sa descurajeze migratia ilegala, chiar daca alte tari din Spatiul Schengen inca nu iau masuri similare, dar daca planul lui Karl Nehammer va avea succes, atunci aderare Romaniei ar trebui sa fie expediata, asteptarile tarii noastre fiind la o aderare in 2023, dar sansele ca acest lucru sa se intample sunt mici.

“La întâlnirile cu ministrul danez pentru integrare și migrație, Kaare Dybvad Bek, și experți, Raab dorește să facă schimb de opinii cu privire la beneficiile sociale în special. O astfel de abordare ar fi binevenită și pentru Austria, deoarece noii veniți sunt încurajați să se integreze mai rapid pe piața muncii.

Performanța personală și integrarea sunt condiții prealabile pentru a primi beneficii sociale. Ca parte a vizitei sale, Raab va vizita și districtul Mjølnerparken din Copenhaga, care este văzut ca un exemplu de politici de integrare eșuate. Aici, ministrul integrării vrea să arunce o privire asupra instrumentelor pe care Copenhaga le folosește pentru a combate astfel de societăți paralele.”