Marius Budai: Anunturile de ULTIMA ORA privind GREVA GENERALA din Invatamant

Marius Budai Anunturile ULTIMA ORA GREVA GENERALA Invatamant

Marius Budai le transmite milioanelor de elevi, parinti si profesori din Romania, un anunt de ultima ora cu privire la greva generala din invatamant, una care a paralizat institutiile scolare ieri, si o va face si astazi, pentru ca nu s-a ajuns inca la un acord cu federatiile sindicale din invatamant pentru incheierea grevei.

Marius Budai explica mai jos ce fel de discutii au avut loc, si ce fel de propuneri au fost facute pentru federatiile sindicale, fiind asteptate raspunsuri ale acestora, insa intre timp greva generala va tine scolile si liceele inchise, asta in timp ce universitatile au organizat ieri o greva de avertisment.

“Din punctul nostru de vedere, pentru noi, în afara oricăror funcții politice pe care puteam să le negociem zilele astea și puteam ieri să ne întâlnim să discutăm de viitoarele funcții publice, am preferat să ne întâlnim cu sindicatele din educație din respect pentru cei peste 300.000 de lucrători și din grijă pentru cei peste trei milioane de copii, pentru că acei copii nevinovați nu trebuie să sufere.

Au fost admise ieri anumite soluții, pe care liderii coaliției le-au propus. Suntem în continuare în dialog și facem apel la dialog, astfel încât ceea ce se poate rezolva acum să se poată rezolva, iar, şi cred că fost o declarație lui Marcel Ciolacu, când a ieșit de aici, de la Guvern, când a spus foarte clar și s-a convenit în coaliție că tot ce înseamnă educație va fi prioritar în următorul program de guvernare a coaliției.

Dar și prioritar atunci când se întocmește legea educației. După cum ați văzut și ieri, deschiderea coaliției este oricând și răspunsul este oricând, începând din clipa asta, oricând, acum și imediat, mâine, răspoimâine, poimâine, oricând. Și asta am făcut ieri, nu asta am făcut ieri? I-am chemat la întâlniri.

Așteptăm, le-am explicat ce se întâmplă pe viitor, le-am explicat și scurtarea calendarului, am avut anumite concluzii și s-a făcut comunicare publică ieri de la Guvern, nu mai reiau eu acuma ce s-a prevăzut acolo. Urmează răspunsul dumnealor, după care discuțiile continuă.

Credeți-mă că n-am avut timp să mă uit în presă astăzi, dar eu vă spun că deschiderea la dialog – și asta le-a spus și premierul și președintele Camerei Deputaților – este permanentă și așa trebuie să fie.”