Marcel Bolos SURPRINDE Romani cu Vesti GROZAVE de la Comisia Europeana

Marcel Bolos SURPRINDE Romani Vesti GROZAVE Comisia Europeana

Marcel Bolos surprinde romanii din intreaga tara cu o serie de vesti grozave, care vin direct de la Comisia Europeana, iar asta pentru ca aduce in imediata atentie a oamenilor faptul ca fondurile europene vor putea fi folosite inclusiv pentru reabilitatea locuintelor, in cazul celor care au beneficiat de bani pentru facturile la caldura.

Marcel Bolos explica mai jos exact ceea ce se intampla, dar si de ce de la Comisia Europeana vor veni in viitorul nu foarte indepartat resurse financiare chiar mai mari pentru romanii care sunt dornici sa se bucure de acesti bani pentru a-si face locuintele mai bine protejate impotriva frigului, si nu numai.

“𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞 𝐢̂𝐭̦𝐢 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̦𝐚! Am reușit astăzi să adoptăm în Guvernul României o ordonanță foarte importantă pentru evitarea riscului ca proiectele finanțate din fonduri europene să fie implementate cu întârziere. Sunt încă în joc încă 5 miliarde de euro din perioada de programare 2014-2020 pe care trebuie să îi atragem. Mai mult, punem la punct și cel mai mic detaliu pentru ca nimeni să nu aibă vreo scuză că a fost complicat sau prea stufos procesul pentru a primi finanțare.

Ce vreau în mod special să punctez este că actul normativ a adus și două modificări importante din perspectiva socială, de interes direct pentru 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢. Pe deopoarte, pentru persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire, 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭, fără să fie taxați în acest sens. De asemenea, vom permite accesul unităților de cult la fonduri europene, pentru ca reabilitarea patrimoniului istoric și valorificarea României eterne să fie suportată din #banieuropeni.

De asemenea, pentru perioada 2021 – 2027 avem perspectiva unor investiții de 46 miliarde de euro prin politica de coeziune și este obligatoriu ca reglementările aplicabile să susțină obiectivele prioritare stabilite în programele aferente acestei perioade și să asigure acces facil și transparent la fonduri. Avem și două modificări ce vor avea un puternic impact social.

Pe deoparte, pentru persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire, reabilitarea termică a locuințelor se va face gratuit, fără să fie taxați în acest sens. Mai mult, vom permite accesul unităților de cult la fonduri europene pentru a permite reabilitarea patrimoniului istoric și valorificarea acestuia din fonduri europene.

Principalele prevederi ale ordonanței adoptate astăzi vizează. Ajustarea prețurilor la proiectele de investiții în concordanță cu evoluția prețului la materiale și utilități, pentru a elimina blocajele în implementare, prin raportare la indici anuali publicați de INS și de creșterea costului în construcții estimată de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.”