Armata Romana se Antreneaza cu SUA si Avioanele F-22 Raptor

Armata Romana Antreneaza SUA Avioanele F-22 Raptor

Armata Romana anunta in mod oficial antrenamentele pe care le face in aceasta perioada in compania soldatilor armatei SUA, care au adus avioanele F-22 Raptor in tara noastra, unele dintre cele mai puternice avioane de lupta existente la ora actuala.

Armata Romana se antreneaza in tandem cu soldatii SUA atat in Romania, cat si in Tarile Baltice, iar asta pentru ca totul face parte din strategia NATO de crestere a interoperabilitatii intre armatele diverselor state ale aliantei, insa si de a descuraja posibile atacuri ale Rusiei.

Antrenamente în comun cu F-22 Raptor pe cerul României și al Țărilor Baltice.

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 20 de militari și aeronave F-22 Raptor, a executat, în perioada 22-26 mai, misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele din cadrul Forțelor Aeriene Române şi a Forţelor Aeriene Italiene.

Aeronavele americane au sosit luni, 22 mai, în Baza 71 Aeriană „ General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

În Lituania, și aviatorii detașamentului „Carpathian Vipers” au participat în această săptămână la un antrenament în comun cu celebrele aeronave F-22 americane.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.