Austria: Decizia Oficiala a lui Nehammer cu Danemarca, Anuntul de ULTIMA ORA pentru Romania

Austria Decizia Oficiala Nehammer Danemarca Anuntul ULTIMA ORA Romania

Austria a luat o decizie oficiale extrem de importanta impreuna cu Danemarca, Karl Nehammer gasindu-si un aliat in zona de nord a Europei, iar ministrul Gerhard Karner a anuntat astazi faptul ca tarile vor lucra impreuna pentru a convinge Comisia Europeana sa impuna efectuarea de proceduri rapide pentru imigranti in tari terte, nu in UE.

Austria si Danemarca vor, deasemenea, si intelegeri cu tari terte pentru ca migrantii ilegali ajuns in Europa, si carora le-au fost respinse cererile de azil, sa fie deportati mai rapid catre tarile de origine, Karner afirmand ca tot mai multe tari din UE sustin aplicarea unor masuri de acest gen, si aici nu greseste mai deloc.

Austria vrea sa intareasca frontierele externe ale Comisiei Europene, asa cum vrea si Danemarca, iar in teorie acest proces ar trebui sa grabeasca aderarea Romaniei la Schengen, dar nimeni nu stie de cat timp va fi nevoie pentru ca el sa fie pus in aplicare, si cat va mai dura apoi pentru ca tara noastra sa fie acceptata oficial.

“A existat o mare mișcare în discuțiile privind migrația la nivelul UE în ultimele luni. Mai exact, de exemplu, acordul conform căruia protecția frontierelor externe trebuie finanțată în comun. Necesitatea unor proceduri rapide la frontierele externe este, de asemenea, aproape generală.

De asemenea, problema modului danez este ceva care se discută și se dezbate mai intens, în perspectiva centrelor de azil controversate din afara Europei. Multe țări sunt sceptice, dar chiar și statele care sunt împotriva ei se uită acum la asta. De aceea continuăm să ne bazăm pe o soluție europeană. Austria este cel mai vechi și mai puternic partener în această luptă la nivel european.”