Ministrul Sanatatii: Deciziile MAJORE Luate in 2023, GRESEALA Facuta de Foarte Multi Romani!

Ministrul Sanatatii Deciziile MAJORE Luate 2023 GRESEALA Facuta Multi Romani

Ministrul Sanatatii le vorbeste in mod oficial milioanelor de romani din intreaga tara despre deciziile majore care au fost luate in cursul anului 2023, iar asta pentru Alexandru Rafila spune ca “s-a dat unda verde” pentru constructia spitalelor regionale in Romania, ele urmand a fi finalizate si operationalizate pana in cursul anului 2027.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea mai jos despre greseala cea mai mare pe care o fac romanii, mai exact Alexandru Rafila aduce in atentie problema cumpararii medicamentelor de pe internet, sfatul sau fiind de a discuta cu medicii, si de a asculta de sfaturile pe care le dau acestia cu privire la medicamentele pe care ar trebui sa le ia.

“Echipa Ministerului Sănătății a lucrat intens pentru a finaliza cât mai rapid licitațiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale. La Iași, proiectul a fost finalizat și, din toamnă, va începe construcția efectivă a spitalului Regional. La jumătatea acestui an vom finaliza și proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din județul Cluj, iar până la sfârșitul anului, pentru Craiova.

Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaționale. Investiția totală va fi de peste 2 miliarde de euro. În același timp, 2,4 miliarde de euro sunt alocați prin PNRR pentru alte 27 de investiții spitalicești noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timișoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din București și, în premieră, un centru de psihiatrie infantilă la București. Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucrează efectiv la construcție (proiectul de la Bistrița).

Aceste investiții vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din România și la un acces mai bun la servicii de sănătate. Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate și unitare din punct de vedere al construcției, al circuitelor, al echipamentelor și, nu în ultimul rând, al condițiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infecțiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi! România construiește spitale!

E cea mai mare greșeală să cumperi medicamente de pe internet. Să nu întrerupă oamenii tratamentul pe care îl au și să îl înlocuiască cu un tratament minune promovat, pentru că acest lucru duce la înrăutățirea situației. Oamenii să încerce întotdeauna să apeleze la serviciile unor medici, nu să apeleze la doctorul Google.

Tratamentul prin consultarea a diverse site-uri duce, de cele mai multe ori, la afectarea sănătății. E clar că accesul la servicii de sănătate, aici este responsabilitatea noastră să îl îmbunătățim, cred că am reușit într-o oarecare măsură, dar este un proces, nu este o chestiune care se schimbă de azi pe mâine, este cel mai important și oamenii să aibă încredere în sistemul de sănătate.”