Austria: ATENTIONAREA Oficiala a Germaniei, Anunt privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria ATENTIONAREA Oficiala Germaniei Anunt Aderarea Romaniei Schengen

Austria continua sa fie presata serios pentru a permite aderarea Romaniei la Schengen, iar un anunt de ultima ora al presedintelui Germaniei, Steinmeier, are menirea de a-l convinge pe Karl Nehammer ca ridicarea veto-ului dat impotriva tarii noastre este singura decizie buna pe care o poate lua, sustinerea Berlinului ramanand in continuare pentru romani.

Austria este atentionata de catre Germania prin mesajul presedintelui Steinmeier, transmis chiar de la Bucuresti, el afirmand ca motivele pentru permiterea aderarii Romaniei la Schengen vor fi aduse atat in atentia guvernului lui Karl Nehammer, cat si in atentia celui olandez, al lui Mark Rutte, desi Olanda nu a fost impotriva extindeiri sistemului si la tara noastra.

Austria este de ceva vreme in dispute diplomatice aprinse cu Germania din cauza controalelor pe care guvernul de la Berlin le face la frontierele sale, Karl Nehammer afirmand ca ele ar trebui eliminate daca Olaf Scholz considera ca Spatiul Schengen e sigur, lucru care desigur ca nu se va intampla curand, asa ca ramane de vazut cum vor fi convinsi austriecii sa permita aderarea tarii.

“Am crezut de mult că România aparține spațiului Schengen. Sprijinul german pentru a-i convinge pe cei care încă împiedică admiterea va continua. Au fost deja transmise oficial argumentele convingătoare pentru aderarea României la Schengen. Vom afirma aceste argumente cu accent mai puternic împotriva Austriei și Olandei.

Iohannis a semnalat înțelegere pentru această îngrijorare. Problema migrației ilegale îi mișcă pe mulți europeni. Dar în prezent UE încearcă să facă față acestei probleme într-un proiect pilot finanțat de UE la granița cu Serbia. Discuțiile politice au continuat, cred că lucrurile se mișcă. Locul nostru este fără îndoială în spațiul Schengen.