Ministrul Educatiei: Vestile GROZAVE, de ULTIMA ORA, pentru Elevii din Licee si Scoli

Ministrul Educatiei Vestile GROZAVE ULTIMA ORA Elevii Licee Scoli

Ministrul Educatiei le transmite vesti grozave elevilor din scoli si licee, iar asta pentru ca le aduce in atentie imediata faptul ca decizia luata acum cateva saptamani de zile cu privire la lansarea unui proiect pentru dotarea scolilor si liceelor cu laboratoare inteligente, incepe sa-si vada acum roadele in Romania.

Ministrul Educatiei spune ca lista solicitantilor care vor beneficia de finantare pentru aceste dotari, este aproape de a fi aprobata, si in baza ei vor fi alocati cei peste 420 de milioane de LEI, fara TVA, pentru ca scolile si liceele din Romania sa beneficieze de aparatura moderna pentru elevi si profesori din 2023.

“Rămânem consecvenți în misiunea noastră de a îmbunătăți accesul elevilor la o educație de calitate și a oferi profesorilor instrumentele necesare în acest sens. Intrăm în linie dreaptă pentru dotarea cu 1.435 de laboratoare inteligente în liceele, colegiile, școlile profesionale și palatele/cluburile copiilor din România.

Alocăm în acest sens 420.898.371 lei (fără TVA) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 1.120 de solicitanți vor beneficia de cel puțin un laborator inteligent, dintre aceștia 315 vor beneficia și de un al doilea laborator. Printre beneficiile laboratoarelor inteligente: vor contribui la adaptarea metodelor pedagogice școlare și extrașcolare la noile tehnologii.

Vor permite alfabetizarea digitală și tehnologică a elevilor, aceștia având șansa de a-și antrena propriile abilități și competențe digitale de bază și avansate necesare pe piața muncii în prezent și în viitor; vor permite instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor de tip „smart lab”.

Felicităm unitățile de învățământ, palatele/cluburile copiilor care au primit finanțare prin intermediul acestui apel și le dorim succes în implementarea proiectelor! În urma încheierii etapei de evaluare calitativă, publicăm mai jos lista inițială a punctajelor obținute de proiectele propuse în cadrul apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Conform documentelor de apel, solicitanții proiectelor care au primit mai puțin de 70 de puncte pot depune contestații la adresa de e-mail dotaripnrr@uefiscdi.ro, în termen de 2 (două) zile lucrătoare de la data publicării listei inițiale cu proiectele și punctajele aferente. Contestațiile primite după termenul de depunere se resping.”