AVERTIZARI Meteorologice NOWCASTING, de ULTIMA ORA, ANM pe 27 Mai in Romania

AVERTIZARI Meteorologice NOWCASTING ULTIMA ORA ANM 27 Mai Romania

Avertizari meteorologice nowcasting, de ultima ora, ale ANM, Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru 27 mai 2023, au fost emise in Romania, si aduc in atentia imediata a romanilor din intreaga tara doua coduri galbene de fenomene meteo de intensitate ridicata.

ANM vorbeste mai jos despre faptul ca in toate regiunile vizate, urmeaza sa se inregistreze ploi torentiale cu descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, dar si intensificari ale vantului, cu aspect de vilejie, aproape toate judetele din tara avand zone vizate de aceste avertizari.

COD GALBEN!

Data emiterii : 27-05-2023 ora 19.

Valabil de la : 27-05-2023 ora 19:20 până la : 27-05-2023 ora 20:30.

In zona : Județul Arad: Pecica, Curtici, Macea, Secusigiu, Semlac, Iratoșu, Dorobanți;

Se vor semnala : descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula (peste) 15…20 l/mp, intensificări ale vântului / vijelie.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12 – 27 mai, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.