DSU Romania: Intalnirea lui Raed Arafat cu Partenerii din SUA

DSU Romania Intalnirea lui Raed Arafat cu Partenerii din SUA

DSU Romania anunta intalnirea avuta de catre Raed Arafat cu partenerii din SUA, in cadrul careia a discutat despre serviciile de urgenta pe care Romania le-a creat pentru a asigura ajutorul populatiei in situatii de acest gen, la intrevedere participand reprezentanti ai Garzii Nationale din Alabama.

Astăzi, la sediul DSU, am avut deosebita plăcere de a primi vizita unei delegații din Statele Unite ale Americii -Alabama National Guard- formată din COL Mike Davenport și MAJ Charles Dillbeck.

În cadrul întâlnirii, dr. Raed Arafat a vorbit despre sistemul de urgență integrat din România, despre capacitatea acestui sistem de a reacționa și răspunde rapid în situații limită și totodată, abilitatea acestuia de a face față unor situații complexe.

Tehnica de ultimă generație aflată în dotarea salvatorilor, achiziționată prin fonduri europene nerambursabile, dar și pregătirea personalului de intervenție și a populației, au reprezentat alte puncte se interes în cadrul discuției.

Totodată, șeful DSU a pus accent pe diferitele acorduri, parteneriate sau memorandumuri de înțelegere semnate cu țări aflate în Uniunea Europeană, respectiv țări din afara spațiului european, pe domeniul managementului situațiilor de urgență.

Ajutorul oferit de către România, Greciei și Franței în limitarea răspândirii incendiilor de vegetație, ajutorul oferit Turciei, urmare a cutremurului major produs la începutul acestui an sunt doar câteva exemple de bune practici în situații unde viața comunităților se afla într-un real pericol.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost evidențiată strânsa legătură cu protecția civilă, excelenta cooperare civil-militară rezultată în urma diverselor misiuni de sprijin, dar și prin prisma exercițiilor adaptate pe mai multe tipuri de dezastre.