Austria: Germania Anunta Sustinerea de ULTIMA ORA, Masurile IMPORTANTE pentru Romania, Schengen

Austria Germania Anunta Sustinerea ULTIMA ORA Masurile IMPORTANTE Romania Schengen

Austria are parte de sustinerea Germaniei la ora actuala, iar asta pentru ca un anunt de ultima ora facut de catre ministrul de interne, Nancy Faeser, dezvaluie faptul ca de la Berlin se cer masuri importante pentru realizarea de proceduri privind azilul la frontierele externe ale UE, in locul procesarii in interiorul UE, exact ce cere si Karl Nehammer.

Austria si Germania sunt in dispute de ceva vreme cu privire la migratie, cel putin public, pentru ca in spatele usilor inchise, se pare ca ambele tari au un obiectiv comun, fortarea Comisiei Europene sa impuna procesare cererilor de azil, si nu numai, la frontierele externe ale UE, in tari ca Romania, sau Bulgaria, carora le-a fost interzisa aderarea in decembrie 2022.

Austria si Germania au un tel comun cand vine vorba despre reformarea spatiului Schengen, iar dupa cum arata lucrurile, e foarte posibil ca alte tari importante sa sustina acelasi lucru, astfel ca aderarea Romaniei la Schengen ramane deocamdata doar o foarte mare necunoscuta, pentru ca nu este exclus ca ea sa nu fie posibila prea curand.

“Negocierile actuale la nivelul UE privind procedurile de frontieră la frontierele externe vizează luarea unei decizii într-o perioadă scurtă de timp cu privire la protecția persoanelor cu perspective reduse de azil în UE. Poziția noastră comună în guvernul federal este foarte clară: protejăm oamenii care au fugit de război și teroare.

Pentru a continua să putem face acest lucru, trebuie să limităm migrația neregulamentară. Controlul de încredere al frontierelor externe ale UE este, conform cuvintelor, astfel încât să putem rămâne o Europă a granițelor deschise în interior – și astfel să putem menține una dintre realizările foarte centrale ale UE.”