Austria: Karl Nehammer PRESAT de UE, Anunt de ULTIMA ORA pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Karl Nehammer PRESAT UE Anunt ULTIMA ORA Aderarea Romaniei Schengen

Austria continua sa resimta din nou presiunea oficiala puternica a Comisiei Europene cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, Karl Nehammer opunandu-se cu toata forta, insa un nou anunt venit chiar de la Bruxelles ne arata ca exista in continuare suport foarte serios pentru ca tara noastra sa faca parte din acest sistem foarte important.

Austria refuza sa permita aderarea Romaniei la Schengen, in tandem cu cea a Bulgariei, chiar daca, cel putin in cazul tarii noastre, Guvernul Romaniei a indeplinit toate criteriile de aderare inca din 2011, iar accederea in spatiul fara controale la granitele interne este una dintre masurile care trebuie luate ca parte a aderarii la Uniunea Europeana.

Austria a refuzat in decembrie 2022 sa ne permita sa aderam la Schengen, folosindu-se de o alianta cu Olanda pentru a bloca si accederea Bulgariei, insa Comisia Europeana vrea sa forteze ambele state sa renunte la pozitiile actuale, si sa permita aderarea Romaniei la Schengen fara alte conditii suplimentare, desi Karl Nehammer are un cu totul alt plat la ora actuala.

“Bulgaria și România sunt ambele pregătite să adere pe deplin în spațiul Schengen. Și îndeplinesc aceste criterii din 2011. Mai mult, Bulgaria și România au acționat ca actori esențiali pentru o dezvoltare continuă a regulii Schengen.

Poziția Comisiei Europene este clară și atunci când vine vorba atât de România, cât și de Bulgaria, când vine vorba de unirea, acestea sunt pe deplin pregătite să facă acest lucru. Potrivit tratatului, și statele membre ale Uniunii Europene trebuie să devină, atunci când sunt gata, membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen. Lucrăm îndeaproape cu Președinția Consiliului pentru ca o decizie să fie luată cât mai curând posibil.”