AVERTIZAREA Meteorologica de ULTIMA ORA ANM, NOWCASTING, pe 29 Mai in Romania

AVERTIZAREA Meteorologica ULTIMA ORA ANM NOWCASTING 29 Mai Romania

Avertizarea meteorologica de ultima ora a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, nowcasting, pentru 29 mai 2023 in Romania, ne aduc in atentia imediata o serie de fenomene meteo cu impact semnificativ, care vor afecta multiple regiuni din intreaga tara pana la noapte.

ANM aduce in atentia noastra ploi torentiale in cantitati de pana la 40 l/mp, descarcari electrice, averse torentiale, grindina, intensificari ale vantului, si posibil vijelie, iar conform meteorologilor, ele ar putea fi resimtite si dincolo de zonele mentionate mai jos.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 29 mai, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.