Ministrul Sanatatii: Problemele MAJORE din Romania, Decizii de ULTIMA ORA Luate Oficial!

Ministrul Sanatatii Problemele MAJORE Romania Decizii ULTIMA ORA Luate Oficial

Ministrul Sanatatii vorbeste in mod oficial despre problemele majore cu care se confrunta ROmania la ora actuala, si dezvaluie deciziile de ultima ora despre care ar trebui sa stie milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in centrul atentiei sunt aduse grevele actuale, si multe altele pregatite.

Ministrul Sanatatii explica mai jos cum trebuie gasite solutii pe termen lung pentru problemele majore cu care se confrunta Romania la ora actuala, iar asta pentru ca este nevoie de implicare serioasa din partea foarte multor actori politici pentru ca romanii sa se poata bucura de stabilitate in viitor.

“Trebuie gasita o solutie pentru fiecare dintre sectoare, desigur e asa vorba indirect si despre sectorul de educatie, pentru ca sunt profesori inclusiv in universitatea de medicina… Lucrurile stau altfel din punct de vedere al salarizarii in universitati, nu se pune problema unei greve.

E o problema pe care trebuie sa o rezolva, insa dincolo de ea, inclusiv societatile cele mai performante din lume in aceste domenii, in educatie si in sanatate, si asta e un lucru care trebuie sa ne dea de gandit, si cred ca schimbarea unei paradigme e necesara din punctul asta de vedere, pentru ca, intr-adevar, sunt alte categorii de cadre didactice care au venituri reduse.

Trebuie gasita o solutie, eventual tranzitorie, apoi o solutie permanenta, pe masura ce economia isi revine. Nu cunosc suficient de mult continutul negocierilor dintre Guvern si sindicatele din invatamant, nu am participat, m-am informat mai mult din zona presei. Cred ca ambele parti trebuie sa dea dovada de o anumita intelegere si flexibilitate.

O solutie minune intr-o astfel de situatie economica, nu cred ca se poate gasi. Romania si asa este foarte indatorata, stiti bine ca o suma enorma de vreo 100 de miliarde de euro a fost imprumutata de catre guvernele trecute, iar ea greveaza foarte mult asupra economiei. Ganditi-va ca platim dobanzi de miliarde de euro in fiecare an. Si cadrele didactice trebuie sa inteleaga ca viitorul si stabilitatea acestor salarii, pentru ca ele acum sunt in LEI, dar exista o stabilitate a monedei unice, privind schimbul cu leul, e importanta.

Daca se ajunge la o spirala inflationista, atunci lucrurile se pierd de sub control. Domnul ministru Budai poate sa negocieze cu sindicatele, si sa vina pe masa Guvernului cu o serie intreaga de propuneri. Pana la urma toate aceste lucruri nu se solutioneaza prin ordine de ministru, ci prin hotarari ale Guvernului Romaniei, si e clar ca acest Guvern trebuie sa ia impreuna o decizie asumata.”