Austria: Reactia Germaniei cu Masuri IMPORTANTE pentru Schengen, ce au IMPACT si in Romania

Austria Reactia Germaniei Masuri IMPORTANTE Schengen IMPACT Romania

Austria si Germania au teluri comune, din multe puncte de vedere, insa o serie de masuri foarte importante anuntate de catre Berlin, lasa guvernul lui Nehammer intr-o pozitie nu tocmai buna, cand vine vorba despre migratie, iar asta pentru ca nu se introduc controale stationare la granita cu Polonia, desi se intensifica serios cooperarea.

Austria se plange de controalele Germaniei la granitele sale, desi ambele fac parte din Schengen, insa ministrul german de interne nici nu se gandeste sa renunte la ele, in schimb intareste protectia granitelor cu Polonia, ceea ce pe de o parte poate ajuta la aderarea Romaniei la Schengen, si pe de alta parte poate ingreuna serios tranzitul prin regiune.

Austria a gasit in Germania un aliat puternic in lupta pentru reformarea sistemului de azil, dar cand vine vorba despre controalele la granitele interne ale Schengen, la Berlin se decide doar pastrarea celor cu austriecii, ceea ce afecteaza traficul din Romania, si alte tari ale UE, dar protectia ma buna poate face Schengen mai sigur.

“Germania si Polonia intentioneaza să întărească controalele la frontieră. În acest scop, ar trebui dislocat mai mult personal și ar trebui extinse controalele asupra trenurilor și în traficul aerian intern. Ambele țări pot, de asemenea, să stăpânească împreună noua presiune a migrației. Controalele staționare reprezintă un punct de cotitură major în viața de zi cu zi a multor oameni.

Îngrijitorii, meseriașii și mulți alți navetiști care lucrează de ambele părți ale graniței, zilnicm ar fi afectați. Facem un schimb mai puternic de informații, mai multe patrule comune și mai mult personal în birourile comune. Poliția Federală și-a intensificat și mai mult vânătoarea de oameni în regiunea de graniță poloneză.”