Ministrul Sanatatii: Hotararea de Guvern de ULTIMA ORA, ce Decizii sunt Luate pentru Romania!

Ministrul Sanatatii Hotararea Guvern ULTIMA ORA Decizii Luate Romania

Ministrul Sanatatii a pregatit pentru adoptare o Hotarare de Guvern foarte importanta, care aduce in atentia romanilor o serie de decizii luate pentru tara noastra, iar asta deoarece o donatie importanta din partea Coreei de Sud urmeaza sa aduca in Romania multe echipamente medicale si IT importante.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ce sta in spatele acestei donatii, cum ar urma ea sa fie realizata, si cum anume vor fi primite toate produsele de catre statul roman, fara a se explica si cum anume ar urma ele sa fie distribuite, asa ca va fi interesant de vazut ce se va intampla cu ele, dupa primire.

“În acest moment există Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul sănătăţii între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor Publice din România şi Ministerul Sănătăţii şi Ocrotirii din Republica Coreea, semnat la Seoul, la 20 octombrie 2016. Documentul a fost semnat cu ocazia participării delegaţiei de experți ai Ministerului Sănătății și Ministerul Finanţelor Publice la reuniunea Korea Business Matching Trip „Hospital Facilities Management PPPs”.

Proiectul de act normativ reprezintă un document premergător semnării procesului verbal de predare-primire de echipamente medicale, aparatură medicală, echipamente IT și autovehicule, denumite în continuare bunuri, de către Ministerul Sănătății. În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, al art. 291, 299 și al art. 362 alin. (1) și (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum și a dispozițiilor art. 867 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare,

Art.1 – (1) Se acceptă, din partea Republicii Coreea, pentru statul român, donația constând în echipamente medicale, aparatură medicală, echipamente IT, și autovehicule, prevăzute în Anexele 1 și 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre, în valoare totală de 48.072.941,71 lei, cu TVA.
(2) Ministerul Sănătății va întreprinde demersurile legale în vederea efectuării plății aferente TVA în valoarea de 7.675.511,70 lei.

Art.2 – (1) Ministerul Sănătății îndeplinește formalitățile de acceptare a donației în numele statului român. (2) Predarea-primirea bunurilor prevăzute la art.1 alin. (1), se realizează prin încheierea unui proces verbal de predare-primire între reprezentanții Republicii Coreea și ai Ministerului Sănătății, în termen de 90 de zile de la data prezentei hotărâri.

Art.3 – Bunurile prevăzute la art.1 alin. (1), devin proprietate privată a statului la data semnării procesului verbal de predare-primire prevăzut la art.2 alin.(2) și se dau în administrarea Ministerului Sănătății începând cu aceeași dată în vederea repartizării acestora, prin ordin al ministrului sănătății în termen de 60 de zile de la data recepției acestora.”