AVERTISMENTE Meteorologice COD PORTOCALIU, de ULTIMA ORA, ANM pe 30 Mai in Romania

AVERTISMENTE Meteorologice COD PORTOCALIU ULTIMA ORA ANM 30 Mai Romania

Avertismente meteorologice cod portocaliu, de ultima ora, ale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru 30 mai 2023 in Romania, ne aduc in imediata atentie o serie de fenomene meteo de intensitate ridicata, care vor afecta mai multe regiuni din tara noastra.

ANM explica mai jos despre faptul ca in regiunile listate se vor intalni ploi torentiale in cantitati de pana la 40 l/mp, asociate cu descarcari electrice, grindina, intensificari ale vantului, si posibil vijelii, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in orice fel de deplasari realizate.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 30 mai, ora 11 – 30 mai, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și în Oltenia. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi astăzi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menține pronunțată și în a doua parte a zilei de miercuri (31 mai).

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 30 mai, ora 12:00 – 30 mai, ora 20:00.

Fenomene vizate: averse torențiale și grindină.

Zone afectate: județele Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad.

În județele Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad vor fi averse torențiale și grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 40…70 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.