ING Bank: AVERTISMENTUL de ULTIMA ORA Transmis Clientilor Romani

ING Bank AVERTISMENTUL ULTIMA ORA Transmis Clientilor Romani

ING Bank, una dintre cele mai importante banci care activeaza in Romania la ora actuala, a hotarat sa le transmita clientilor din toata tara un avertisment de ultima ora cu privire la una dintre metodele cele periculoase prin care sunt pacaliti romanii din toata tara sa transfere bani pentru persoane necunoscute, si sa sustina activitati infractionale.

ING Bank vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna sa fii un “caraus de bani”, adica o veriga dintr-un lant care are menirea de a ascunde fraudele facute de catre diverse persoane, romanii fiind recrutati sa transfere bani intre diverse conturi, ale unor persoane pe care nu le cunosc, pentru ca adevarata sursa a banilor sa fie pierduta.

Din pacate, aceasta nu este singura metoda prin care romanii sunt pacaliti la ora actuala, conform ING Romania, iar asta pentru ca tot mai des sunt folosite si facturile pentru fraude in Romania, mai exact oamenii sunt pacaliti sa transfere bani catre conturi care nu apartin companiilor catre care cred ei, in mod normal, ca ar transfera banii.

ING Romania explica mai jos, si in podcast-urile dedicate fraudelor online, ceea ce ar trebui sa stie oricare dintre romani cu privire la problema majora a fraudelor, iar asta pentru ca exista tot mai multe in ultima vreme, iar unele dintre ele pot lasa romanii fara bani pe care, cel mai probabil, nu-i vor mai recupera foarte curand.

Metoda „Cărăușul de bani” ne duce cu gândul la filmele americane, dar se întâmplă real. Atacatorii încearcă să șteargă urmele fraudelor, însă au nevoie de un cont pentru a scoate banii. Așa că îți pot spune o poveste pentru a te „recruta” și, fără să îți dai seama, devii parte din procesul de spălare de bani.

Frauda cu facturi? Atacatorii profită de neatenție și mizează că vei face plata către contul de pe factură, fără a-l verifica. Află mai mult și despre alte fraude „la cheie”, precum marketplace sau romance scam în episodul 7 din seria SAFE BANKING with ING & Upgrade 100.