Rusia Continua Atacurile Aeriene Puternice Asupra Ucrainei

Rusia Continua Atacurile Aeriene Puternice Asupra Ucrainei

Rusia continua atacurile puternice asupra Ucrainei in aceasta perioada, iar asta pentru ca vorbim despre folosirea de drone si rachete de croaziera pentru a tinti diverse obiective de pe teritoriul ucrainean, multe dintre ele fiind doborate de catre apararea antiaeriana a armatei Ucrainei.

Rusia foloseste diverse tipuri de rachete de croaziera pentru atacurile din Ucraina, insa se bazeaza in continuare foarte mult pe dronele iraniene, chiar daca succesul acestora ramane foarte limitat, situatia fiind tot mai dificila pentru soldatii ucrainieni.

“Forțele ruse au efectuat o altă serie de lovituri împotriva Ucrainei cu rachete de croazieră și drone de fabricație iraniană peste noapte în perioada 28-29 mai și în timpul zilei pe 29 mai.

Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au lansat 40 Kh-101/Kh-555 aerian. rachete de croazieră și 38 de drone Shahed-131/136 în noaptea de 28 spre 29 mai și 11 rachete Iskander-M/K în timpul zilei de 29 mai.

Statul Major ucrainean a raportat că apărarea antiaeriană ucraineană a fost distrusă în toate cele 36 de rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, 30 de drone Shahed și toate cele 11 rachete Iskander.

Oficialii ucraineni au raportat că forțele ucrainene au interceptat toate cele 11 rachete Iskander și 40 de rachete de croazieră și drone Shahed care au vizat orașul Kiev și regiunea Kiev. Surse ucrainene au raportat că forțele ucrainene au interceptat, de asemenea, rachete și drone în apropierea orașelor Lviv, Mykolaiv și Odesa și că forțele ruse au lovit infrastructura portuară din orașul Odesa și o instalație de infrastructură militară din regiunea Hmelnytskyi.

Forțele ruse au lansat un număr relativ mai mare de rachete decât în serii recente de lovituri în urma celei mai mari serii rusești de lovituri Shahed de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei pe 28 mai.

ISW a evaluat anterior că forțele ruse au început o nouă campanie aeriană limitată în ultimele luni pentru a degrada capacitățile contraofensive ucrainene, dar că prioritizarea Rusiei de a viza Kievul limitează probabil și mai mult capacitatea campaniei de a restrânge semnificativ potențialele acțiuni contraofensive ucrainene.”