Austria: Impactul IMPORTANT pentru Romania si Schengen a Masurilor RADICALE ale Ungariei

Austria Impactul IMPORTANT Romania Schengen Masurilor RADICALE Ungariei

Austria, impreuna cu Romania, este una dintre tarile care resimte din plin impactul important al masurilor radicale luate de catre Ungaria in ultimele saptamani, iar asta pentru ca guvernul de la Budapesta a decis sa elibereze 777 de cetateni straini condamnati pentru trafic ilegal de persoane in Spatiul Schengen in ultimii ani de zile.

Austria a protestat serios impotriva acestei decizii, si a intarit controalele la granita cu Ungaria, ceea ce afecteaza inclusiv calatoriile din Romania catre Spatiul Schengen, iar asta pentru ca numarul mare de traficanti de persoane eliberati, poate duce la o crestere a traficului in urmatoarele luni, daca ei vor reveni la ceea ce faceau inainte de a fi prinsi.

Austria si-a intarit controalele la frontierele externe, dar si controalele interne, in urma deciziilor radicale ale Ungariei, iar aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi pusa in pericol din cauza acestei decizii, iar asta pentru ca daca traficul ilegal de persoane creste, guvernul lui Karl Nehammer ar putea refuza in continuare sa permita intrarea noastra.

“Ungaria a eliberat în ultimele săptămâni 777 de străini, majoritatea sârbi, ucraineni și români, condamnați pentru trafic de ființe umane, a anunțat miercuri direcția închisorilor într-un răspuns la întrebările Reuters. Invocând închisorile supraaglomerate, guvernul premierului Viktor Orban a emis în aprilie un decret prin care permite eliberarea cetățenilor străini condamnați pentru trafic de persoane.

Cu condiția ca aceștia să părăsească Ungaria în termen de 72 de ore odată eliberați. Direcția închisorii din Ungaria a declarat că au fost 2.636 de persoane condamnate pentru trafic de persoane în închisorile din Ungaria, dintre care 808 erau cetățeni străini eligibili pentru eliberare. Încarcerarea cetățenilor străini costă în închisorile maghiare miliarde de forinți în fiecare an.”