Dmitri Medvedev Acuza Marea Britanie ca este in Razboi cu Rusia

Dmitri Medvedev Acuza Marea Britanie ca este in Razboi cu Rusia

Dmitri Medvedev, adjunctul Consiliului de Securitate al Rusiei a afirmat ca Marea Britanie se afla intr-un razboi nedeclarat impotriva tarii sale, o acuzatie extrem de grava care vine pe fondul ajutorului major pe care guvernul de la Londra l-a tot oferit Kievului, cel mai recent incluzand posibila trimitere de avioane F-16.

Marea Britanie, pe de alta parte, spune ca Rusia a cam pierdut initiativa in ceea ce priveste razboiul din Ucraina, iar asta pentru ca in ultima luna doar s-a aparat in fata atacurilor armatei ucrainiene, fara sa mai cucereasca vreo parte din teritoriu, ceea ce pana la urma este o veste buna in ceea ce priveste evolutia razboiului.

“Marea Britanie conduce „războiul nedeclarat” împotriva Rusiei. Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a susținut că Regatul Unit conduce un „război nedeclarat împotriva Rusiei”, aprovizionând Ucrainei cu arme, făcând oficialii britanici „ținte militare legitime”.

Ministerul Apărării din Marea Britanie: Rusia pierde din ce în ce mai mult inițiativa în războiul împotriva Ucrainei. În ultima lună, Rusia a cedat din ce în ce mai mult inițiativa războiului, reacționând la acțiunile Kievului, mai degrabă decât să avanseze în mod activ către propriile obiective militare, a scris ministerul pe 31 mai.”