GREVA GENERALA din Invatamant Continua, Anuntul Sindicatelor Profesorilor

GREVA GENERALA Invatamant Continua Anuntul Sindicatelor Profesorilor

Greva generala din invatamant continua, dupa ce Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” au anuntat ca resping cea mai recenta oferta facuta de catre Guvernul Romaniei pentru incheierea protestului care dureaza de aproape o saptamana.

Greva generala din invatamat a fortat deja regandirea felului in care se incheie situatia scolara pentru unii dintre elevi, dar si felul in care se dau examenele nationale, insa cu toate acestea, federatiile sindicale sunt departe de a fi multumite de ofertele facute de catre Guvernul Romaniei.

Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României.

Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor.

Menționăm că solicitările noastre au rămas aceleași:

  • Majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare;
  • Emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic).

Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au
consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest.