Marcel Ciolacu: ATACUL de ULTIMA ORA, si Masura IMPORTANTA pentru Toti Romanii

Marcel Ciolacu ATACUL ULTIMA ORA Masura IMPORTANTA Toti Romanii

Marcel Ciolacu lanseaza un atac foarte important in urma unor actiuni care au generat extrem de multe critici si controverse in Romania, iar asta pentru ca in cursul zilelor trecute a fost in Romania presedintele Ungariei, Katalin Novak, si a facut o serie de declaratii considerate inacceptabile de catre presedintele PSD.

Marcel Ciolacu vorbeste deasemenea si despre problemele majore cu care se confrunta Romania la ora actuala din cauza crizei economice, multiple federatii sindicale amenintand cu greve generale, astfel ca el este hotarat sa sustina demersurile Guvernului Romaniei de a rezolva rapid problemele tuturor.

„Resping cu fermitate gestul președintelui Ungariei, doamna Katalin Novak, care a făcut, cu ocazia unui pelerinaj religios pe teritoriul României, declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei. Lumea întreagă a aflat că românii sunt un popor tolerant, care știe să își primească musafirii cu o ospitalitate fără cusur.

Totul are însă o limită! Românii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare, care pot genera tensiuni sociale ! Ne dorim relații normale cu țara vecină, însă asta nu înseamnă că trebuie să tăcem în fața unor asemenea situații scandaloase. Doamna Novak, fiți fără grijă! Dumnezeu nu va lăsa vreodată ca Transilvania să aibă alt destin decât acela scris cu sângele milioanelor de români: să fie sufletul etern al națiunii române.

Așa cum am spus, am stopat orice negociere politică până la rezolvarea problemelor sociale din țară. Astăzi am avut o discuție foarte aplicată cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, alături de ministrul Alexandru Rafila.
Angajații din sistemul sanitar sunt cei care au stat în prima linie a luptei cu pandemia, în timp ce alții fumau și beau în Guvern.

De aceea, respectul față de ei trebuie tradus și prin fapte concrete. Am convenit astăzi să le răspundem majorității solicitărilor. Toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare. Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate. Voucherele de vacanță vor fi acordate pentru toți angajații din sistem. Iar viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechitățile actuale.

Este un prim pas în direcția corectă. Sunt hotărât să continuăm același tip de dialog, cu soluțiile pe masă, în zilele viitoare și cu liderii sindicali din educație, transporturi și poliție. Împreună, sunt convins că vom reuși să oferim rezolvări coerente care să răspundă cât mai eficient nemulțumirilor manifestate acum în societate.”