Austria: Deciziile de IMPACT ale lui Karner, IMPORTANTE Efecte pentru Romania si Schengen

Austria Deciziile IMPACT Karner IMPORTANTE Efecte Romania Schengen

Austria confirma efectul masurilor extrem de importante decise la Viena, si implementate de catre Gerhard Karner pentru Spatiul Schengen, ele putand contribui substantial la expedierea procesului de aderare al Romaniei, iar asta pentru ca o crestere a controalelor la granitele cu Italia, Ungaria si Slovenia, a redus numarul migrantilor ilegali care au intrat in UE in primele luni din 2023.

Austria spune ca separat de aceste masuri, a accelerat substantial procedurile de revizuire ale cererilor de azil depuse de catre cetatenii straini, astfel ca acestea sunt acceptate, sau respinse mult mai rapid, in special in cazul persoanelor din India si Tunisia, care au ajuns in Spatiul Schengen, 30.000 fiind respinse doar pentru ele intr-o perioada foarte scurta de timp.

Austria continua sa implementeze masuri de acest gen pentru a-si proteja granitele, si implicit a proteja spatiul Schengen, totul in timp ce Romania spera la o aderarea cat mai rapida,poate chiar in cursul anului 2023, desi acest lucru pare tot mai improbabil la ora actuala, in principal din cauza numeroaselor divergente intre liderii tarilor importante din UE.

“Controale la frontieră la granițele cu Ungaria și Slovenia, dar și controale în zona de frontieră în direcția Italiei și Slovaciei. Avem și polițiști austrieci pe teritoriul maghiar. Am accelerat semnificativ procedurile. De exemplu, pentru persoanele care nu au dreptul la azil. Inclusiv din India și Tunisia.

Numai din aceste două țări, în jur de 30.000 de cereri de azil au fost respinse într-un timp foarte scurt, astfel încât acești oameni s-au întors sau au călătorit mai departe pentru a nu împovăra sistemul austriac. În general, spre deosebire de multe alte țări europene, Austria înregistrează o scădere a numărului de solicitanți de azil.”