Volodimir Zelenski Critica Autoritatile Ucrainiene care Nu Protejeaza Cetatenii

Volodimir Zelenski a lansat un rar atac la adresa autoritatilor locale ale propriei tari, iar asta pentru ca el acuza unii reprezentanti ai autoritatilor locale din tara de faptul ca nu depun toate eforturile pentru a-i proteja pe cetateni de atacurile aeriene lansate de Rusia.

Volodimir Zelenski spune ca este datoria tuturor reprezentantilor autoritatilor locale sa-si protejeze cetatenii in fata atacurilor constante lansate de catrerusi, si cere aplicarea legii de catre organele judiciare in cazul celor care nu fac acest lucru.

“Această zi lungă și grea se apropie de sfârșit. În primul rând, condoleanțe familiilor și prietenilor celor cărora le-a luat viața Rusia, luată de grevele rusești.

Facem tot posibilul pentru a proteja oamenii. Nu a existat o astfel de întâlnire internațională, nici o astfel de negociere internațională în care nu a fost pusă problema apărării aeriene pentru Ucraina.

Dar a proteja oamenii înseamnă a-i proteja la toate nivelurile. Adăposturile trebuie să fie accesibile. Situația ca aseară la Kiev, când oamenii au venit la adăpost și adăpostul a fost închis, nu ar trebui să se mai repete.

Este datoria autorităților locale, o datorie foarte specifică, să se asigure că adăposturile sunt disponibile și accesibile non-stop. Este dureros să vezi neglijența acestei îndatoriri. Este dureros să vezi victime. Iar dacă datoria nu este îndeplinită pe teren, este responsabilitatea directă a organelor de drept să aducă în fața justiției.

Astăzi, țara noastră, ca multe alte țări, marchează Ziua Copilului. Dar chiar și în această zi, statul terorist a luat viața unui copil ucrainean. Dar chiar și în această zi, Rusia a bombardat orașele noastre – de la Harkov la Herson, de la Kiev la Donbas.

Dar am folosit la maximum această zi pentru a aduce mai aproape înfrângerea teroriștilor. Și această zi a devenit un moment în care aducem mai aproape responsabilitatea Rusiei – responsabilitatea fiecărui criminal, a fiecărui terorist.

Mulțumim tuturor războinicilor noștri! Mulțumim tuturor celor care ne antrenează războinicii! Cine ne ajută cu armele! Cine oferă tratament eroilor noștri după rănile lor! Mulțumesc tuturor salvatorilor, tuturor angajaților noștri ai Serviciului de Stat de Urgență și altor servicii care elimină consecințele grevelor rusești!

Mulțumim tuturor voluntarilor care ne ajută războinicii, poporul nostru, țara noastră! Mulțumesc tuturor celor cu care mergem cot la cot spre victoria noastră, spre pacea noastră și spre pedeapsa teroriștilor ruși. Glorie Ucrainei!”