Marcel Ciolacu: Anunturile Serioase, de ULTIMA ORA, ale Presedintelui PSD pentru Toata Romania

Marcel Ciolacu Anunturile Serioase ULTIMA ORA Presedintelui PSD Toata Romania

Marcel Ciolacu a decis sa transmita o serie de anunturi serioase, de ultima ora, pentru toata Romania, presedintele PSD vorbind intr-o prima masura despre una dintre cele mai controversate schimbari pentru tara, implementarea impozitului progresiv pentru venituri, ce nu poate fi realizata atat de usor.

Marcel Ciolacu vorbeste in mod oficial, deasemenea, si despre ceea ce a impus greva generala din invatamant in materie de schimbari pentru Guvern, insa separat de asta aduce in atentie si ceea ce a fost facut, sau trebuie sa fie facut, la ora actuala, pentru ca elevii si profesorii sa revina in salile de curs cat mai rapid.

“Directia corecta este impozitarea progresiva. Repet, in afara de Rusia, si inca un stat in acest moment, ca erau 2, mai e unul singur din Uniunea Europeana, au toate implementat impozitul progresiv. Daca considerati ca parerea mea contravine celei a intregii omeniri, eu va spun ca nu. Dar repet, pana cand statul nu-si face treaba, de a digitaliza ANAF, nu se pune problema introducerii impozitului progresiv.

Cred ca cu totii am avut de invatat ceva de la aceasta greva generala, imi pare rau ca au avut de suferit copiii si parintii din aceasta incertitudine. Este un decont, ca sa fim corecti, pentru niste fapte, sau decizii, luate pentru mine, sau de catre actualul prim-ministru Nicolae Ciuca. Este un decont acumulat in cativa ani de zile, si neglijat de anumite persoane, care ne-a venit la plata.

Nu este nici primul, nici ultimul, dupa cum prea bine stiti. Sunt lucruri pe care le-am inteles si eu acum foarte bine de la liderii de sindicat, de unde s-a acumulat aceasta criza sociala. Au fost o serie de decizii gresite la un moment dat. Nu a fost bugetul cel mai mic pentru ministerul Educatiei, nominal a fost cel mai mare.

Cred ca s-au acumulat, si nu s-au luat in calcul foarte bine parametrii si indicatorii, in ceea ce priveste invatamantul, cand s-a facut legea 153. De acolo s-a pornit aceasta nemultumire. Eu inteleg comportamentul celor din opozitie, fiecare… sa raspunda in functie de comportamentul sau.”