AVERTISMENTUL Meteorologic de ULTIMA ORA ANM, NOWCASTING, pe 5 Iunie in Romania

AVERTISMENTUL Meteorologic ULTIMA ORA ANM NOWCASTING 5 Iunie Romania

Avertismentul meteorologic de ultima ora al ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, nowcasting, pentru 5 iunie 2023 in Romania, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa despre care ar trebui sa stie romanii chiar in acest moment.

ANM vorbeste mai jos despre ploi in averse in cantitati de pana la 30 l/mp, intensificari ale vantului, insotite de descarcari electrice, sau chiar grindina, astfel ca in toate regiunile de mai jos este recomandata prudenta in deplasarile pe care le vom face.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 05 iunie, ora 12 – 05 iunie, ora 22.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și intensificări ale vântului, la munte și în sudul și estul Transilvaniei. În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.