Austria: Alianta de ULTIMA ORA cu Germania IMPORTANTA pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Alianta ULTIMA ORA Germania IMPORTANTA Aderarea Romaniei Schengen

Austria pare sa fi creat o alianta de ultima ora cu Germania inainte Consiliului JAI de joi, iar asta pentru ca ambele tari cer masuri radicale pentru Uniunea Europeana, si Spatiul Schengen, iar ele pot pune in pericol aderarea Romaniei, si totul pentru ca ambele tari au o pozitie foarte dura cu privire la migratie si politica de azil.

Austria si Germania cer intarirea granitelor externe ale Uniunii Europene, iar asta pune multe pe “umerii” Romaniei, care ar trebui nu doar sa-si protejeze granitele mai bine, ci sa desfasoare mai multe proceduri de verificare a migrantilor, si preluare a cererilor de azil, astfel incat Spatiul Schengen sa poata functiona eficient.

Austria cere aceste lucruri de luni de zile, Germania abia recent a inceput sa faca cereri de acest gen din cauza cresterii numarului de migranti, insa aderarea Romaniei la Schengen depinde intr-o extrem de mare masura de deciziile care se vor lua joi, chiar daca deocamdata tarile nu au ajuns la vreun acord clar.

“Doar printr-o soluție comună putem împiedica oamenii să-și ia drumul, din păcate, prea adesea fatal, din motive economice. Aceasta variază de la protecția funcțională a frontierelor, la proceduri rapide la frontierele externe ale UE, la discuții despre procedurile în țări terțe sigure. Procedurile de azil urmează să fie deja efectuate la frontierele externe ale UE.

Dar există o dispută cu privire la câți refugiați ar putea intra în proces în fiecare an (sugestie: 30.000). Și: Câți migranți sunt distribuiți în alte țări. Polonia respinge o taxă monetară pentru fiecare migrant pe care nu doresc să-l primească. Italia se simte copleșită de procedurile de frontieră și insistă asupra unei distribuții echitabile a refugiaților.”