Austria: Romania UITATA in Deciziile de ULTIMA ORA pentru Schengen ale Liderilor UE

Austria Romania UITATA Deciziile ULTIMA ORA Schengen Liderilor UE

Austria a reusit sa faca Romania uitata in deciziile de ultima ora pe care liderii din Uniunea Europeana le iau pentru Schengen in aceasta perioada, iar asta deoarece maine are loc o intrunire a Consiliului JAI la Luxembourg, iar accentul este pus pe reformarea sistemului de azil din UE, cu cereri importante facute de catre Manfred Weber.

Austria a reusit sa mute atentia dinspre veto-ul dat aderarii Romaniei la Schengen, catre reforma sistemului de azil, Weber afirmand ca daca statele UE nu vor decide sa o faca, si sa reformeze regulile de repatriere a migrantilor, ar fi o incalcare a datoriei fata de cetatenii Uniunii Europene, avertismentul fiind unul foarte serios.

Austria si-a gasit aliati in multe tari europene pentru a-si impune obiectivele in ceea ce priveste reforma sistemului de azil pentru a reduce migratia, Germania fiind o sustinatoare a realizarii procedurilor de analiza a cererilor de azil la granitele Uniunii Europene, iar aderarea Romaniei la Schengen a fost data uitarii in ultimele luni, in ciuda insistentelor liderilor de la Bucuresti.

“La întâlnirea miniștrilor de interne din UE de joi, statele membre ar trebui să convină asupra unei poziții comune pentru a putea începe negocierile privind reforma regulilor Dublin și a procedurilor de azil. Dacă nu ar face acest lucru, ar fi o încălcare a datoriei față de cetățenii noștri.

Contrabandiştii sunt încurajaţi să vizeze familiile şi tinerii, deoarece au o garanţie de facto că vor putea rămâne în Europa. Acest lucru nu ar proteja tinerii, ci mai degrabă i-ar expune unui risc mai mare. Cu luni în urmă, mulți au încercat să ajungă în sudul Italiei din Africa de Nord prin Marea Mediterană.”