Marcel Bolos Anunta Noi Decizii IMPORTANTE pentru Viitorul a Milioane dintre Romani

Marcel Bolos Anunta Noi Decizii IMPORTANTE Viitorul Milioane Romani

Marcel Bolos a facut un anunt extrem de important pentru viitorul a milioane de romani, iar asta pentru ca in atentia tuturor aduce deciziile care au fost luate la nivel de Guvern al Romaniei pentru ca sistemele de canalizare sa fie extinse la si mai multe localitati rurale din tara noastra, in cursul urmatorilor ani.

Marcel Bolos spune ca Guvernul Romaniei va aloca suma de 1.900 de euro pentru familiile cu venituri mai mici de 1.900 LEI pe luna, astfel incat acestea sa se poata racorda la sistemele de apa si canalizare din localtiarea lor, iar mai multe detalii despre acest proiect foarte important puteti citi mai jos.

“În #RomâniaViitorului nu se mai cară apă cu găleata. 26% din populația României încă nu este conectată la rețeaua de apă-canalizare. Iar aici sunt incluși bătrâni care trebuie să scoată zilnic zeci de găleți de apa din fântână pentru gătit sau spălat. Cu #banieuropeni din Planul Național de Redresare și Reziliență, aducem însă firescul în casele românilor.

În acest moment este deschis la Administratia Fondului pentru Mediu apelul „𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞”, a cărui alocare totală ajunge la 𝟏𝟔𝟖 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨, de care vor beneficia peste 𝟖𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐠𝐨𝐬𝐩𝐨𝐝𝐚̆𝐫𝐢𝐢. Ce aduce concret ? Pentru fiecare locuință unde venitul pe membru de familie este mai mic de 1900 de lei lunar Guvernul României alocă 𝟏.𝟗𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐛𝐫𝐚𝐧𝐬̦𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞.

Beneficiarii finali nu trebuie să depună documente, pentru că proiectele le fac companiile de utilităţi publice. În parteneriat cu primăriile, acestea trebuie să identifice gospodăriile care îndeplinesc condițiile și să execute apoi lucrările.
𝐂𝐨𝐧𝐞𝐜𝐭𝐚̆𝐦 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐥𝐚 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐮𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚̆. Separat de investițiile din #PNRR, prin proiectele din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 aproximativ 𝟏,𝟖 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 de români sprijiniți au fost conectați la rețeaua de apă-canalizare.

Mai mult, în 2021-2027 avem prin Programul Dezvoltare Durabilă fonduri pentru 𝟔.𝟗𝟕𝟕 𝐤𝐦 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐮𝐜𝐭𝐞 noi sau optimizate. Astfel, peste 970.000 noi persoane vor fi conectate la rețeaua de apă și 520.000 la rețeaua de canalizare.”