Marius Budai: IMPORTANTE Informari de ULTIMA ORA, Deciziile Luate de Guvernul Romaniei

Marius Budai IMPORTANTE Informari ULTIMA ORA Deciziile Luate Guvernul Romaniei

Marius Budai transmite in mod oficial o serie de foarte importante informari de ultima ora, despre care trebuie sa stie toti romanii din tara, iar asta pentru ca ele pun in evidenta deciziile ministrului PSD al Muncii, prin in numele Guvernului Romaniei, pentru viitoarea lege a salarizarii, asteptata de multa lume.

Marius Budai explica mai jos ceea ce a fost decis din acest punct de vedere, atat in ceea ce priveste greva generala a profesorilor, cat si bugetarii care vor beneficia de salarii modificate ca parte a acestei noi legi a salarizarii, dupa ce ea va intra in mod oficial in vigoare, anul viitor, in urma promulgarii de catre Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

“Până pe data de 15 iulie am termen de la coaliție să finalizez draftul legii salarizării, astfel încât în perioada 15 iulie – 1 septembrie să continuăm discuțiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea administrativă să treacă de Guvern și să fie depusă în Parlament. Până acum, nicio sarcină pe care am avut-o la coaliție nu am ratat-o. N-am de gând să fac nici acum acest lucru.

Principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare viitoare din viitoarea lege a salarizării unitare este plecarea de la salariul mediu brut aflat în plată și utilizat la construirea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pentru debutant așa va fi.

Noi am scris în nota de fundamentare, le-am explicat profesorilor de ce în nota de fundamentare am scris principiul de la care plecăm în construcția noii grile și că nu voi discuta neapărat pe închiderea altor grile până nu voi închide discuția cu educația, pentru că așa este decizia coaliției. Principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare viitoare din viitoarea lege a salarizării unitare este plecarea de la salariul mediu brut aflat în plată și utilizat la construirea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pentru debutant așa va fi.

Discuția nu s-a axat neapărat de grevă și este foarte bine că a fost așa. A fost o discuție extrem de constructivă pe ceea ce vrem să facem pe viitor cu educația. Însă da, au fost și și discuții despre grevă și despre faptul că avem copii în ani terminali care trebuie. Eu însumi am spus că am doi copii în ani terminali.

Cu siguranță discuțiile astăzi continuă la nivelul Ministerului Educației. Eu, repet, nu am cerut aici dascălilor nimic, dascălii nu mi-au cerut mie nimic, ci am avut o discuție extrem de corectă din punct de vedere al principiilor pe care trebuie să ne așezăm pe viitor.”