Ministrul Apararii: Armata Romana e Subiectul unui Anunt de ULTIMA ORA pentru Toti Romanii

Ministrul Apararii Armata Romana Subiectul Anunt ULTIMA ORA Toti Romanii

Ministrul Apararii a facut un foarte important anunt de ultima ora cu privire la Armata Romana, despre care ar trebui sa stie milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr vorbeste despre succesul exercitiilor internationale Saber Guardian 23, la care au participat peste 5.000 de militari romani in ultimele zile.

Ministrul Apararii explica mai jos de ce Saber Guardian 23 este extrem de important in contextul razboiului din Ucraina, ministrul PSD Angel Tîlvăr, laudand Armata Romana si soldatii pentru realizarile impresionante din cadrul acestei colaboraro internationale pe care a avut-o cu soldatii tarilor membre NATO.

“Am participat la Ziua Distinșilor Vizitatori a „Saber Guardian 23”, alături de ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, și de șeful Gărzii Naționale a statului american Alabama, general-maior Sheryl E. Gordon. Importanța exercițiului Saber Guardian 23 este astăzi mai însemnată ca niciodată pentru flancul estic al #NATO. Modificările mediului de securitate declanşate de războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei au confirmat faptul că Marea Neagră este de importanţă critică pentru arhitectura europeană de securitate.

Federaţia Rusă a adus războiul pe continentul european, dar acest lucru nu a reușit să ne dezbine. Ca state democratice, cu societăți bazate pe valori, drepturi, libertăți şi stat de drept, nu putem accepta o asemenea atitudine. Suntem mai uniți ca niciodată în acțiunile noastre! Fiecare ediţie a Saber Guardian reprezintă valoare adăugată pe dimensiunea interoperabilităţii şi pregătirii în comun a forţelor aliate şi partenere, extrem de utile în contextul actualelor provocări de securitate.

Relevanţa acestui exerciţiu pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice este mai însemnată ca niciodată. Modificările mediului de securitate declanşate de războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei au confirmat faptul că Marea Neagră este de importanţă critică pentru arhitectura europeană de securitate. Importanţa strategică a Mării Negre a crescut exponenţial.

Brutalul război de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei a dezvăluit adevărata natură a Moscovei, dincolo de orice îndoială. Federaţia Rusă a adus războiul pe continentul european, dar acest lucru nu a reuşit să ne dezbine. Ca state democratice, cu societăţi bazate pe valori, drepturi, libertăţi şi stat de drept nu putem accepta o asemenea atitudine.

Suntem mai uniţi ca niciodată în acţiunile noastre. Principiul de bază al tratatului fondator al NATO este apărarea colectivă, care exprimă spiritul de solidaritate şi unitate. Prin platformele de instruire ‹‹Saber Guardian›› pe care am continuat să le executăm în ultimii 10 ani, contribuim la menținerea capacității de luptă necesare respingerii oricărei agresiuni armate pe orice direcție.”