Ministrul Educatiei: Noua Masura de URGENTA pentru Elevi, Scoli, Impusa Inspectoratelor Scolare

Ministrul Educatiei Noua Masura URGENTA Elevi Scoli Impusa Inspectoratelor Scolare

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o noua masura de urgenta pentru elevi si scoli, care a fost transmisa inspectoratelor scolare, iar asta deoarece Ligia Deca a fost obligata sa modifice calendarul de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2023 – 2024, din cauza grevei generale, care continua in invatamant.

Ministrul Educatiei explica mai jos ca activitatile fazei de inscriere ar trebui sa fie finalizate pana in data de 12 iunie 2023, in timp ce a doua etapa de inscriere ar trebui sa aiba loc in perioada 13 – 16 iunie 2023, pentru ca intre 19 iunie si 10 iulie sa fie procesate cererile de inscriere, detalii suplimentare fiind oferite mai jos.

„Astăzi, a fost trimisă către inspectoratele școlare județene/al municipiului București nota Ministerului Educației nr. 1382/DGIP/2023 privind modificarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024. Pentru următoarea perioadă, referitor la înscrierea în învățământul primar 2023 – 2024, vă comunicăm următoarele:

Activitățile specifice primei etape de înscriere se vor finaliza pe data de 12 iunie 2023. Până la această dată vor avea loc: procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;

Repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere; afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere.

Pentru a doua etapă de înscriere: în perioada 13-16 iunie vor avea loc: depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la această etapă; validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 19 iunie – 10 iulie vor avea loc: procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere; afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare. În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.”